facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

Ανυποχώρητοι οι φαρμακοποιοί

Δεν θα χορηγούν με πίστωση


Εμμένουν στη χορήγηση φαρμάκων μόνο τοις μετρητοίς στους ασφαλισμένους του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) οι φαρμακοποιοί παρά την πρόταση εξόφλησης του ενιαίου ασφαλιστικού φορέα. Έτσι, τα φαρμακεία θα ανοίξουν και πάλι από την Πέμπτη 24 Μαΐου, αλλά δεν θα χορηγούν φάρμακα με πίστωση στους πολίτες.

Σε μια ύστατη προσπάθεια –και με δεδομένα τα προβλήματα ρευστότητας που αντιμετωπίζουν πολλά υπουργεία λόγω της σταδιακής εκροής χρημάτων από το υπουργείο Οικονομίας- να βρεθεί λύση ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, κ. Γεράσιμος Βουδούρης έστειλε την Τετάρτη, στους φαρμακοποιούς έγγραφη πρόταση εξόφλησης των χρεών.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα της αποπληρωμής ο ΕΟΠΥΥ θα εκταμιεύσει την ερχόμενη Παρασκευή 75 εκατ. ευρώ προς τους φαρμακευτικούς συλλόγους της χώρας. Στη συνέχεια δρομολογεί πληρωμές μέχρι τις 31 Μαΐου και τις 14 Ιουνίου, οπότε και θα εξοφληθούν οι υποχρεώσεις των μηνών Μαρτίου και Απριλίου 2012 αντίστοιχα, ύψους 500 εκατ. ευρώ.

Οι φαρμακευτικοί σύλλογοι αντιμετώπισαν με σκεπτικισμό τη σχετική πρόταση και επιφυλάχθηκαν να την συζητήσουν μέσω των γενικών συνελεύσεών τους. Το ΔΣ του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής (ΦΣΑ) δίδοντας τον τόνο για τις ερχόμενες αποφάσεις του κλάδου ανακοίνωσε μετά την κοινοποίηση της απόφασης για αποπληρωμή ότι συνεχίζει την άρση της πίστωσης προς τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ.

protothema.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news