facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

Προειδοποιούν οι φαρμακοποιοί

«Φάρμακα τέλος αν δεν πληρωθούμε από τον ΕΟΠΥΥ»


Το ενδεχόμενο να μείνουν χωρίς φαρμακευτική περίθαλψη, αντιμετωπίζουν οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ.

Το προεδρείο του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι θα προχωρήσει σε κινητοποιήσεις, εάν δεν εξοφληθούν τα χρέη του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) προς τα μέλη του.

Ανοιχτή Επιστολή Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου
η οποία εστάλη στα πολιτικά κόμματα στους Υπουργούς Υγείας, Εργασίας, Οικονομικών, καθώς και στις Διοικήσεις των Ασφαλιστικών Ταμείων

Με βάση διασταυρωμένες πληροφορίες, ο ΕΟΠΥΥ δεν είναι σε θέση να ανταποκριθεί στις δεσμεύσεις του έναντι των φαρμακοποιών.

Η πληρωμή είναι προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί έως 15-17 Μαΐου, για εκτελεσθείσες συνταγές μηνός Μαρτίου.

Επισημαίνεται ότι είναι αδύνατον να συνεχιστεί η ομαλή λειτουργία των φαρμακείων μας, εάν ο ΕΟΠΥΥ αποδειχθεί ασυνεπής στις υποχρεώσεις του.

Υπενθυμίζεται ότι υπάρχουν συσσωρευμένα χρέη προς τα φαρμακεία από το 2011 με αποτέλεσμα πολλοί φαρμακοποιοί να αγωνίζονται να επιβιώσουν έχοντας δανειστεί με πολύ υψηλά επιτόκια από τις τράπεζες.

Δημιουργείται τεράστιος κίνδυνος από την αδυναμία παροχής φαρμακευτικής περίθαλψης σε εκατομμύρια ασφαλισμένους και η ευθύνη βαραίνει πρωτίστως τους Υπουργούς Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Οικονομικών, Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης καθώς επίσης και τις Διοικήσεις των Ασφαλιστικών Ταμείων.
Τους καλούμε να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να πράξουν το καθήκον τους.

Σε διαφορετική περίπτωση, είναι μονόδρομος η άμεση διακοπή της φαρμακευτικής περίθαλψης σε όλο τον Ελληνικό Λαό με αποκλειστική ευθύνη Υπουργών και Διοικήσεων Ασφαλιστικών Ταμείων.


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΤΑ ΜΜΕ

Τον κίνδυνο της άμεσης διακοπής της φαρμακευτικής περίθαλψης σε όλο τον Ελληνικό Λαό επισημαίνει με ανοικτή επιστολή προς τους αρμόδιους υπουργούς, διοικήσεις ασφαλιστικών ταμείων και τους πολιτικούς αρχηγούς, ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος, με αφορμή τη διαφαινόμενη μη πληρωμή των φαρμακείων από τον ΕΟΠΥΥ
Ο κίνδυνος της μη πληρωμής αφορά τις εκτελεσθείσες συνταγές του Μαρτίου, οι οποίες σύμφωνα με τις κυβερνητικές δεσμεύσεις πρέπει να εξοφληθούν με καταληκτική ημερομηνία την 15η Μαΐου.
Στην επιστολή επισημαίνεται «ότι είναι αδύνατον να συνεχιστεί η ομαλή λειτουργία των φαρμακείων μας, εάν ο ΕΟΠΥΥ αποδειχθεί ασυνεπής στις υποχρεώσεις του.
Υπενθυμίζεται ότι υπάρχουν συσσωρευμένα χρέη προς τα φαρμακεία από το 2011 με αποτέλεσμα πολλοί φαρμακοποιοί να αγωνίζονται να επιβιώσουν έχοντας δανειστεί με πολύ υψηλά επιτόκια από τις τράπεζες».

«Τους καλούμε να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να πράξουν το καθήκον τους.
Σε διαφορετική περίπτωση, είναι μονόδρομος η άμεση διακοπή της φαρμακευτικής περίθαλψης σε όλο τον Ελληνικό Λαό με αποκλειστική ευθύνη Υπουργών και Διοικήσεων Ασφαλιστικών Ταμείων», καταλήγει χαρακτηριστικά η επιστολή.

Για τον ΠΦΣ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΑΜΠΑΤΖΟΓΛΟΥ

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news