facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

Ορκίστηκε ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμμένος

Ορκίστηκε στο Προεδρικό Μέγαρο, ενώπιον του αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμμένος, ο οποίος, επικεφαλής της υπηρεσιακής κυβέρνησης που θα οριστεί, θα αναλάβει να οδηγήσει τη χώρα στις εκλογές της 17ης Ιουνίου.

Μετά την ορκωμοσία ο κ. Πικραμμένος κατευθύνθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου όπου παρέλαβε από τον Λουκά Παπαδήμο.

Ο κ. Παπαδήμος εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι ο νέος πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου θα καταβάλλει κάθε προσπάθεια ώστε να διαμορφωθούν συνθήκες ηρεμίας και μετριοπάθειας.

Παράλληλα, ο κ. Παπαδήμος τόνισε ότι «κατά το διάστημα αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία να εκπληρώσουμε τις διεθνείς υποχρεώσεις της χώρας και να εφαρμοστούν οι πολιτικές που θα διασφαλίσουν την εμπιστοσύνη και τη σταθερότητα».

Από την πλευρά του, ο κ. Πικραμμένος ότι η χώρα τελεί υπό ιδιαίτερες συνθήκες και αναλαμβάνει δύσκολο ρόλο σε μια ιδιαίτερα δυσχερή περίοδο, ενώ εξήρε τη συμβολή του κ. Παπαδήμου κατά το προηγούμενο διάστημα.

Η νέα κυβέρνηση θα ορκιστεί στις 10 το πρωί της Πέμπτης και οι βουλευτές αμέσως μετά, στις 11 π.μ. ενώπιον του υπηρεσιακού πρωθυπουργού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, «κρούσεις» για να αναλάβουν καθήκοντα στη νέα υπηρεσιακή κυβέρνησης έχουν γίνει στον Πέτρο Μολυβιάτη για το υπουργείο Εξωτερικών, όπως και στον στρατηγό ε.α. Φράγκο Φραγκούλη για το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Για το υπουργείο Οικονομικών ακούγεται το όνομα του Γ.Ζανιά και του Β.Ράπανου.

Επίσης, ανάμεσα στα ονόματα που ακούγονται είναι και αυτό του συνταξιούχου δικαστικού Χρήστου Γεραρή για το υπουργείο Δικαιοσύνης και για το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη εκείνο του Λευτέρη Οικονόμου.

in.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news