facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

Δηλώνουν το φαράγγι της...Σαμαριάς και παίρνουν επιδοτήσεις!


Απάτες με τις κοινοτικές επιδοτήσεις έχουν γίνει πολλές. Αλλά εδώ ξεπεράσαμε τον εαυτό μας! Αποκαλύπτουμε σήμερα τη μεγαλύτερη ίσως απάτη που έχει γίνει στο νησί -και ασφαλώς η πιο...πρωτότυπη σε όλη την Ελλάδα- αφού εκατοντάδες άτομα από όλη την Κρήτη είχαν δηλώσει ως...ιδιωτικές ή ενοικιαζόμενες εκτάσεις το ίδιο το...φαράγγι της Σαμαριάς και όχι μόνο! Ναι, καλά διαβάσατε, το ωραιότερο φαράγγι της Ευρώπης, ο παλιότερος ανακηρυγμένος εθνικός δρυμός(από το 1962 με βασιλικό Διάταγμα) της χώρας- των Λευκών Ορέων- έχει σχεδόν κατά...80% δηλωθεί ώστε να εισπράττονται κοινοτικές επιδοτήσεις για την κτηνοτροφία!
Από την έρευνα που έχει γίνει μέχρι τώρα μόνο το νησάκι ...Θεοδωρού των Χανίων εμφανίζεται να...μην είναι δηλωμένο, όλα τα άλλα δίνουν...επιδοτήσεις φουλ!
Μεταξύ των εκτάσεων που έχουν δηλωθεί είναι ορεινοί όγκοι στο Ηράκλειο, το Ρέθυμνο, τις επιφάνειες αναδασώσεων στην περιοχή Άναβος και Καστιγιανόλακκος Σελίνου-Κανδάνου , το φαράγγι του Θερίσου, αλλά και την επιφάνεια αναδασώσεων Βλάτους Κισάμου!
Τα στοιχεία
το πόρισμα της διεύθυνσης Δασών είναι αποκαλυπτικό

Τα στοιχεία προκαλούν σοκ: συλλέγονταν επί μήνες , το CRETALIVE έχει στη διάθεσή του το πόρισμα, τους χάρτες, την αλληλογραφία και όλα τα ονόματα καθώς εντοπίστηκαν όλοι οι ΄δικαιούχοι’ που δήλωναν το φαράγγι αλλά κι άλλες εκτάσεις και τώρα ένας πλήρης φάκελος εστάλη στον Εισαγγελέα που θα ασκήσει ποινικές διώξεις, ενώ τη διαδικασία που προβλέπεται για τις παράνομες επιδοτήσεις κινεί και ο ίδιος ο ΟΠΕΚΕΠΕ! Τώρα έρχεται η ώρα της αλήθειας, της τιμωρίας και προφανώς της βαριάς ‘καμπάνας’ από τα αρμόδια ευρωπαϊκά όργανα...
Πρόκειται για μια πρωτοφανή ενέργεια αφού ο εθνικός δρυμος των Λευκών Ορέων δεν είναι μόνο αποδεδειγμένα κρατική περιουσία-άλλα ορεινά μερη αμφισβητούνται έτσι κι αλλιώς-αλλά είναι απολύτως προστατευμένος με φορέα διαχείρισης και τα όριά του είναι σαφή, οι συντεταγμένες είναι ορισμένες δορυφορικά!
«Είναι Κάτι που δεν μπορούμε ακόμη να χωνέψουμε! Εμείς συλλέξαμε τα στοιχεια και αυτά που μας έδωσε ο ΟΠΕΚΕΠΕ και στείλαμε όλο το φάκελο στον εισαγγελέα» τόνισε  ο γενικός γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ.Καρούντζος που επιβεβαίωσε το ρεπορτάζ και τις πληροφορίες. Ο κ.Καρούντζος τονίζει ότι οι πρώτες πληροφορίες δόθηκαν ανώνυμα στη διεύθυνση Δασών Χανιών η οποία ερεύνησε το θέμα.
O γ.γ Αποκ. διοίκησης κ.Καρούντζος έστειλε το φάκελο στον εισαγγελέα

‘Αξίζουν μπράβο στην υπηρεσία που παρά τις δυσκολίες επέμεινε και βρήκε άκρη με τον ΟΠΕΚΕΠΕ. Δεν είναι δυνατόν να συνεχιστούν τέτοιες ιστορίες’ επισημαίνει ο κ.Καρούντζος που ο ίδιος έστειλε το φάκελο τόσο στη Δικαιοσύνη όσο και στη Γραμματεία Δασών του ΥΠΕΚΑ.
‘Εμείς ως Αποκεντρωμένη Διοίκηση δεν έχουμε αρμοδιότητα για τον ΟΠΕΚΕΠΕ και δεν έχουμε δυνατότητα περαιτέρω ενεργειών. Γι’αυτό πρέπει να επιληφθεί άμεσα η Δικαιοσύνη’ ανέφερε.

      Η έρευνα

Οι κρατικές υπηρεσίες που αποκάλυψαν την υπόθεση-με πρώτη τη Διεύθυνση Δασών Χανίων που κινητοποίησε τον ΟΠΕΚΕΠΕ- έχουν πάντως εκπλαγεί με το μέγεθος της απάτης και των όσων έχουν βγει στο φως.
Η κ.Πολύμνια Σκλαβάκη

Η  προισταμένη της διεύθυνσης Δασών Πολύμνια Σκλάβακη με του πήρε τις πρώτες καταγγελίες για την ‘αξιοποιηση’ δημοσιων εκτάσεων προκειμένου να δηλωθούν ως βοσκότοποι άρχισε την έρευνα.
«Αμέσως προβήκαμε σε διερεύνηση των πληροφοριών μεταδίδοντας στον ΟΠΕΚΕΠΕ στοιχεία ορίων εκτάσεων που διαχειρίζεται η ΔΔ Χανιων ως τελεσίδικα δήμοσιες επιζητώντας την επαλήθευσή τους ή όχι’» αναφέρει στο πόρισμά της η κ.Σκλαβάκη που επισημαίνει ότι προτεραιότητα δόθηκε εκ των πραγμάτων και για ευνόητους λόγους στον εθνικό Δρυμό Λευκών Ορέων (ΕΛΔΟ) , το φαράγγι της Σαμαριας όπως το ξέρουν σε όλο τον κόσμο!
Όπως αναφέρει η κ. Σκλαβάκη "από τα μέχρι τώρα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή μας προκύπτει ότι πράγματι σε αρκετά  μεγάληέκταση, ιδιαίτερα τον ΕΔΛΟ ασκούνται πράξεις ενεργοποιήσεις δικαιωμάτων από φερόμενους ιδιοκτήτες και ενοικιαστές"!
Η υπηρεσία τονίζει ότι, τις πρώτες καταγγελίες της πήρε τον Αύγουστο του 2011 οπότε και στις 28 του ίδιου μήνα ζήτησε
από τον ΟΠΕΚΕΠΕ Ηρακλείου να μάθει εάν υπάρχουν δηλώσεις φυσικών προσώπων κατά τη διαδικασία με την οποία δηλώθηκαν.
Ο ΟΠΕΚΕΠΕ αρχικά δεν απάντησε και η Διεύθυνση Δασών επανήλθε με έγγραφο στις 2 Δεκεμβρίου και εκ νέου "ενόχλησε "
στις 15 Δεκεμβρίου.
Με την υπ' αριθμ. 1719/10-1-2012 (α.π. 379/20-01-2012 της ΔΔ Χανίων) απαντητικό έγγραφο του ο ΟΠΕΚΕΠΕ μας στέλνει καταστάσεις με ονόματα παραγωγων που έχουν ψηφιοποιήσει εκτάσεις στον ΕΔΛΟ.
Επειδή όμως τα στοιχεία ήταν ελλιπή επανερχόμαστε με τα υπ' αριθμ. 611/30-1-2012 και
730/21-2-2012 έγγραφα μας και ζητούμε συμπληρωματικά στοιχεία και τα οποία λάβαμε στις 19-
3-2012 (α.π.1927/19-3-12 της ΔΔ Χανίων) μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου όπως επίσης και συμπληρωματικά στοιχεία που
μας στάλθηκαν στις 26-3-2012 (α.π. 2356/06-04-2012 της ΔΔ Χανίων).
Επισυνάπτονται και τρία αντίγραφα χαρτογραφικών αποσπασμάτων για την επέκταση του ΕΔΛΟ.
Β) Για τις λοιπές εκτάσεις.Με το υπ' αριθμ. 5189/14-9- 2011 έγγραφο μας προς τον ΟΠΕΚΕΠΕ Ηρακλείου ζητάμε να μας γνωρίσουν αν υπάρχουν δηλώσεις φυσικών προσώπων και την διαδικασία με την οποία δηλώθηκαν. Ο ΟΠΕΚΕΠΕ με το υπ'
αριθμ. 95081/8-11-2011 (α.π. 6694/16-11-2011 της ΔΔ Χανίων) έγγραφο του μας αποστέλλει πίνακα με τα στοιχεία που του ζητήσαμε και με το 45068/10-4-2012 (α.π. 2562/19-04-2012 της ΔΔ Χανίων) μας στέλνει συμπληρωματικά στοιχεία που του ζητήθηκαν τηλεφωνικά
Η Δ/νση Δασών Χανίων στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της θα κάνει τις κατά νόμο απαιτούμενες ενέργειες ώστε να προστατέψει
όλες τις τελεσίδικα δημόσιες εκτάσεις, προασπίζοντας μέχρι κεραίας τα επ' αυτών συμφέροντα του ελληνικού δημοσίου" καταλήγει το πόρισμα της Διεύθυνσης Δασών Χανίων.


Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news