facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 12 Μαΐου 2012

Με καθυστέρηση ένα μήνα τα προνοιακά επιδόματα

Με ένα μήνα καθυστέρηση θα καταβληθούν τα προνοιακά επιδόματα στους δικαιούχους.
Αυτό σημαίνει πως αντί για τις 15 Μαίου τα χρήματα θα μπουν στους λογαριασμούς στις 15 Ιουνίου , σύμφωνα με τον γ.γ του υπουργείου Υγείας Δημήτρη Μπαλασόπουλο.
Η εμπλοκή ξεκινά από το γεγονός ότι ανετέθη σε ιδιωτική εταιρεία το «ξεκαθάρισμα» των καταλόγων όσων έχουν δηλώσει ότι δικαιούνται το επίδομα. Η εταιρεία ωστόσο με βάση και τη σύμβαση που έχει υπογραφεί με το υπουργείο Υγείας, χρειάζεται 5 μήνες για να ολοκληρώσει τις όποιες ενέργειες. Γεγονός που σημαίνει βέβαια ότι μέχρι τότε οι καθυστερήσεις θα είναι σύνηθες φαινόμενο.

«Είναι θέμα πληρωμής των κονδυλίων από το υπουργείο Οικονομικών όλα τα επιδόματα δίνονται μετά το πέρας ενός μήνα» σημειώνει ο κ.Μπαλασόπουλος. Είναι ενδεικτικό ότι τα επιδόματα του πρώτου διμήνου του 2012 δόθηκαν στις 15 Απριλίου.

Μετά την απογραφή στους καταλόγους των αναπήρων είναι εγγεγραμμένοι 203.000 δικαιούχοι καθώς αφαιρέθηκαν 40.000 που δεν πήγαν να απογραφούν.

Η Ε.Σ.ΑμεΑ. και οι φορείς μέλη της εξέφρασαν από την πρώτη στιγμή τη στήριξή τους στη διαδικασία της απογραφής. Σε καμία όμως περίπτωση δεν μπορεί να χρησιμοποιείται η διαδικασία απογραφής ως «άλλοθι», προκειμένου να μην καταβληθούν τα προνοιακά επιδόματα του Μαΐου στους δικαιούχους. Τέτοιου είδους ενέργειες δεν επιτρέπονται εάν αναλογιστεί κανείς ότι οποιαδήποτε καθυστέρηση δημιουργεί προβλήματα επιβίωσης στην πλειονότητα των δικαιούχων. Οι πολίτες με αναπηρία διαμηνύουν προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν θα δεχθούν για άλλη μια φορά να πληρώσουν την ανεπάρκεια του κρατικού μηχανισμού.

Περαιτέρω καθυστέρηση της καταβολής των προνοιακών επιδομάτων του μηνός Μαΐου θα οδηγήσει τα άτομα με αναπηρία και τις οικογένειές τους να προβούν σε δυναμικές κινητοποιήσεις έξω από τα αρμόδια υπουργεία και τις υπηρεσίες καταβολής των προνοιακών επιδομάτων όλης τη χώρας.

ygeianews.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news