facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

Νέο παραδικαστικό κύκλωμα για υπόθεση πλειστηριασμών ακινήτων

Διώξεις σε βαθμό κακουργήματος απήγγειλε η Εισαγγελία σε περισσότερα από 20 άτομα για την αποκαλούμενη υπόθεση του «κυκλώματος ακινήτων» στην οποία φέρεται να εμπλέκονται μία εφέτης, ένας πρόεδρος εφετών, ένας εισαγγελέας πρωτοδικών, ένας αρχιμανδρίτης, δικηγόροι, δικαστικοί επιμελητές, εφοριακοί, τραπεζικοί υπάλληλοι και αστυνομικοί, ενώ πρωταγωνιστικός ρόλος αποδίδεται σε έναν πολιτικό μηχανικό.

Η υπόθεση αναμένεται να ανατεθεί σε εφέτη ανακριτή ο οποίος θα οριστεί από την ολομέλεια εφετών που συγκαλείται στις 31 Μαΐου 2012.

Η δράση του κυκλώματος αποκαλύφθηκε με την άρση του απορρήτου χιλιάδων συνομιλιών που κατέγραψε η ΕΥΠ. Ετσι, αποκαλύφθηκε ότι στήνονταν συνθέσεις έναντι αμοιβής και απαλλάσσονταν ακόμα και εμπλεκόμενοι στο πρώτο προδικαστικό κύκλωμα. Κρατούσαν επίσης στο συρτάρι υποθέσεις που αφορούσαν δήμαρχο μεγάλης πόλης.

Η προκαταρκτική εξέταση διερευνήθηκε από τον εισαγγελέα εφετών Ισίδωρο Ντογιάκο, ο οποίος συνέταξε και το πόρισμα που διαβιβάστηκε στον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γιώργο Χατζίκο.

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news