facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

Τούρκοι θα σβήνουν τις φωτιές στην Ελλάδα!

Μοιάζει με ... ανέκδοτο, όμως είναι πραγματικότητα. Για την ακρίβεια είναι το πιο πιθανό σενάριο. Τουρκική εταιρεία έχει πλέον τον πρώτο λόγο να αναλάβει τη δασοπυρόσβεση, μέσω ελικοπτέρων, στην Ελλάδα

Για να είναι διαφανής η διαδικασία επιλογής ελικοπτέρων για τη δασοπυρόσβεση που κοστίζει εκατομμύρια κάθε χρόνο στο ελληνικό κράτος επιλέχθηκε διαγωνισμός μέσω του ανεξάρτητου φορέα NAMSA του ΝΑΤΟ.
Μετά από σχετικό διαγωνισμό ο φορέας πρότεινε στο υπουργείο να αναλάβει το έργο η τουρκική εταιρεία με επτά ελικόπτερα μεσαίου τύπου.
Ουσιαστικά η πρόταση είναι δεσμευτική και έτσι πλέον ένα μεγάλο και κρίσιμο κομμάτι της δασοπυρόσβεσης παιρνάει σε ξένα χέρια.
Το μεγάλο ερώτημα είναι πως είναι δυνατόν άκρως ευαίσθητα σημεία του ελλαδικού χώρου να είναι στη διάθεση Τούρκων
Η απάντηση του υπουργείου, σύμφωνα με το “Βήμα” είναι πως είναι “ορθή επιλογή αφού τα περισσότερα ελικόπτερα που θα εκπροσωπεί η τουρκική εταιρεία θα προέρχονται από την Λευκορωσία με πιλότους από το πρώην ανατολικό μπλοκ και δεν τίθεται θέμα κατασκοπείας σε βάρος της χώρας μας ή άλλες ύποπτες ενέργειες”
Άλλωστε όπως συμπληρώνουν κάτι το ίδιο συμβαίνει επί χρόνια με πληρώματα από αρκετές χώρες που αναλαμβάνουν σχετικές επιχειρήσεις στη χώρα μας.
Μένει βέβαια να αποδειχθεί και στην πράξη.

newsit.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news