facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΔΟΕ, ΚΕΔΕ "όχι" σε συνάντηση με Τσίπρα

Aρνητικά απάντησαν ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΔΟΕ και ΚΕΔΕ στην πρόσκληση του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, για συνάντηση μαζί τους, προκειμένου να συζητηθούν οι προγραμματικοί στόχοι της νέας κυβέρνησης, υπογραμμίζοντας ότι δεν εμπλέκονται στις συνταγματικά προβλεπόμενες διαδικασίες και τις θεσμικές συναντήσεις για τη συγκρότηση κυβέρνησης

ΓΣΕΕ

"H ΓΣΕΕ ως συνδικαλιστικός φορέας δεν εμπλέκεται στις συνταγματικά προβλεπόμενες διαδικασίες και τις θεσμικές συναντήσεις για τη συγκρότηση κυβέρνησης.

Ως εκ τούτου παρέλκει η συμμετοχή της σε συγκέντρωση που κάλεσε ο εντολοδόχος αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ κ. Α. Τσίπρας για να συζητήσει τους προγραμματικούς στόχους της νέας κυβέρνησης.

Ασφαλώς εάν και εφόσον η νέα αυτή κυβέρνηση σχηματισθεί, η ΓΣΕΕ θα προσέλθει σε συνάντηση με τους εκπροσώπους της προκειμένου να θέσει τα μεγάλα προβλήματα των εργαζομένων που είναι τα πρώτα και μεγάλα θύματα των άδικων, άνισων και αναποτελεσματικών πολιτικών που κατ' επιταγή και των δανειστών ασκούνται στη χώρα μας καθώς και γενικότερα τα προβλήματα της χώρας και της ευρωπαϊκής της προοπτικής".

ΑΔΕΔΥ

Αρνητική ήταν και η απάντηση και της ΑΔΕΔΥ στην πρόσκληση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, στο πλαίσιο της διερευνητικής εντολής για σχηματισμό κυβέρνησης.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της:

Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. είχε ζητήσει προεκλογικά και είχε συνάντηση με τα πολιτικά κόμματα, στα οποία και κατέθεσε τις προτάσεις της, για τα ζητήματα που αφορούν τους Δημοσίους Υπαλλήλους

Το συνδικαλιστικό κίνημα, εκ του ρόλου του, δεν εμπλέκεται στο πλαίσιο της διερευνητικής εντολής που δίνεται στα πολιτικά κόμματα για το σχηματισμό Κυβέρνησης

Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. είναι διατεθειμένη, ευθύς μόλις σχηματιστεί η νέα Κυβέρνηση να καταθέσει τις θέσεις και τις προτάσεις της για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του Δημόσιου Τομέα και των εργαζομένων σε αυτόν, οι οποίοι πλήττονται από τις πολιτικές της μονόπλευρης λιτότητας.

ΔΟΕ

Αρνητικά απάντησε και η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΔΟΕ), στην πρόσκληση Τσίπρα για συνάντηση με το ΔΣ της Ομοσπονδίας, επισημαίνοντας ότι το συνδικαλιστικό κίνημα δεν έχει κανένα συνταγματικό ρόλο στα πλαίσια της διαδικασίας των διερευνητικών εντολών σχηματισμού κυβέρνησης.

Οι δάσκαλοι στην απάντηση τους, την οποία έδωσαν στη δημοσιότητα, ανέφεραν επίσης:

- Οι θέσεις των εκπαιδευτικών έχουν κατατεθεί σε εσάς προσωπικά, όπως και στους αρχηγούς όλων των κομμάτων κατά τις πρόσφατες συναντήσεις του ΔΣ της ΔΟΕ με τα πολιτικά κόμματα.

- Η ΔΟΕ, στο πλαίσιο του θεσμικού της ρόλου, όπως έκανε και στο παρελθόν, με τον σχηματισμό της νέας κυβέρνησης θα ζητήσει συνάντηση μαζί της, καθώς και με τα πολιτικά κόμματα, με μοναδικό στόχο την επίλυση των προβλημάτων της εκπαίδευσης και των εκπαιδευτικών.

ΚΕΔΕ

Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας απέρριψε την πρόταση του Α. Τσίπρα για συνάντηση, στο πλαίσιο των επαφών με κοινωνικούς φορείς, κατά τη διαδικασία της διερευνητικής εντολής για το σχηματισμό κυβέρνησης.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Κ. Ασκούνης, αιτιολογώντας την άρνηση, «η ΚΕΔΕ δεν έχει κανένα συνταγματικό και θεσμικό ρόλο στη διαδικασία σχηματισμού κυβέρνησης. Ως εκ τούτου, θεωρεί ότι δεν συντρέχει λόγος να εμπλακεί σε μια διαδικασία που είναι εκτός των αρμοδιοτήτων της».

«Η ΚΕΔΕ έχει καταθέσει τις προγραμματικές θέσεις της για τον σημαντικό ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην αντιμετώπιση της κρίσης που διέρχεται η χώρα και είναι έτοιμη, μετά το σχηματισμό κυβέρνησης, να συζητήσει για τα σοβαρά προβλήματα που απασχολούν τον θεσμό και τη χώρα» κατέληξε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ.

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news