facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Στη ΔΕΗ άλλοι 30.000 καταναλωτές ρεύματος

Στην ΔΕΗ περνούν περίπου 30.000 καταναλωτές ρεύματος, καθώς δύο ακόμη ιδιωτικές εταιρείες διαγράφηκαν από το μητρώο εταιρειών προμήθειας ηλεκτρισμού - συγκεκριμένα η REVMAENA και η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ.

η REVMAENA έχει περίπου 29.600 πελάτες στη χαμηλή τάση και 80 στη μέση, ενώ η Ελληνική Εναλλακτική Ενεργειακή περίπου 400 πελάτες περίπου στη χαμηλή τάση και 37 στη μέση. Και οι δύο εταιρείες, όπως και όλοι οι συμμετέχοντες στην αγορά είχαν ενημερωθεί και προειδοποιηθεί τόσο από τη ΡΑΕ όσο και από το ΛΑΓΗΕ και τον ΑΔΜΗΕ να εξοφλήσουν τις ληξιπρόθεσμες οφειλές που είχαν αλλά και να καταβάλουν τις απαραίτητες εγγυήσεις που προβλέπει ο κανονισμός της αγοράς. Η τελευταία προειδοποίηση είχε απευθυνθεί στα μέσα Απριλίου όταν και δόθηκε διορία μέχρι τις 15 Μαΐου. Μετά την παρέλευση της παραπάνω ημερομηνίας ξεκίνησαν οι διαδικασίες καταγγελίας των συμβάσεων καθώς επίσης οι εταιρείες κλήθηκαν από τη ΡΑΕ σε ακρόαση με το ερώτημα της ανάκλησης της άδειάς τους.

Από την πλευρά της η ΔΕΗ, και σε συνέχεια σχετικών ανακοινώσεων του Λειτουργού Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας Α.Ε. (ΛΑΓΗΕ), με τις οποίες γνωστοποιήθηκε η διαγραφή δύο συγκεκριμένων εταιρειών προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας από το Μητρώο Συμμετεχόντων της Αγοράς, γνωστοποίησε τα εξής:

Η ΔΕΗ, σύμφωνα με το Ν. 4001/2011 άρθρο 57, ανέλαβε ως Προμηθευτής Τελευταίου Καταφυγίου την παροχή ρεύματος στους καταναλωτές των δύο εταιρειών από:
την Τετάρτη 30/5/2012 και ώρα 00:00 για τους πελάτες της εταιρείας ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Ε. και από
την Πέμπτη 31/5/2012 και ώρα 00:00 για τους πελάτες της εταιρείας REVMAENA Μ.Ε.Π.Ε.
Οι καταναλωτές των δύο ανωτέρω εταιρειών θα συνεχίσουν να ηλεκτροδοτούνται αδιαλείπτως και δεν κινδυνεύουν με διακοπή της ηλεκτροδότησής τους.
Επίσης, δεν χρειάζεται να προβούν άμεσα σε οποιαδήποτε ενέργεια.
Σύμφωνα με τις προβλέψεις του Ν. 4001/2011, παρέχεται χρονικό διάστημα μέχρι τρεις (3) μήνες, προκειμένου οι καταναλωτές αυτοί να επιλέξουν τον Προμηθευτή της αρεσκείας τους, συμπεριλαμβανομένης και της ΔΕΗ, και να προβούν σε σύναψη σχετικής σύμβασης.
Για το παραπάνω διάστημα, οι υπόψη καταναλωτές τιμολογούνται, όπως ορίζει ο Νόμος, με βάση τα αντίστοιχα δημοσιευμένα τιμολόγια της ΔΕΗ.

Η ΔΕΗ, αντιλαμβανόμενη την εύλογη ανησυχία των πιο πάνω καταναλωτών, για διευκόλυνσή τους και πληρέστερη ενημέρωση, έχει ήδη θέσει σε λειτουργία την ειδική τηλεφωνική γραμμή: 214-214-2000 (ώρες λειτουργίας Δευτέρα – Κυριακή, 08:00 – 20:00).

protothema.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news