facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 20 Μαΐου 2012

Σύμμαχοι Σαμαράς και Ντόρα

Η αναμενόμενη σύμπραξη της ΝΔ με τη Δημοκρατική Συμμαχία οδηγεί σε αναδιάταξη του χώρου της ελληνικής Κεντροδεξιάς με συνέπειες, όπως αναγνωρίζουν στελέχη από τα δύο κόμματα και στο μετεκλογικό τοπίο. Το εύρος των αλλαγών που θα επέλθουν στον χάρτη της Κεντροδεξιάς μετά τη συμφωνία που φέρεται να έχει κλειδώσει είναι προφανές ότι θα εξαρτηθεί και από το αποτέλεσμα της κάλπης του Ιουνίου, αλλά σε κάθε περίπτωση η εκλογική συνεργασία εγκαινιάζει μια νέα περίοδο στις πολιτικές και προσωπικές σχέσεις του Αντώνη Σαμαρά με την Ντόρα Μπακογιάννη.
Εξ απορρήτων συνεργάτες των δύο μέχρι πρότινος μεγάλων αντιπάλων διαβεβαιώνουν ότι έχει ήδη προηγηθεί - αργά το απόγευμα της περασμένης Τρίτης - μια κατ' ιδίαν συνάντησή τους, όπου έκλεισε ουσιαστικά η συμφωνία. «Η συνάντηση δεν θα είχε γίνει αν οι πιθανότητες να καταλήξει σε ναυάγιο ήταν μεγάλες», επισημαίνουν.

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ. Η επόμενη συνάντηση Σαμαρά - Μπακογιάννη αναμένεται να γίνει υπό το φως των προβολέων, ίσως και μέσα στο Σαββατοκύριακο, και θα επισημοποιεί την κοινή κάθοδο στις προσεχείς εκλογές. Κατά τις ίδιες πηγές, το πλαίσιο της συμφωνίας προβλέπει τη συνεργασία των δύο κομμάτων και όχι την απορρόφηση της ΔΗΣΥ από τη ΝΔ. Το κόμμα της κ. Μπακογιάννη θα συνεχίσει να λειτουργεί αυτόνομα και να εκπροσωπείται στην επόμενη Βουλή με όσα στελέχη της εκλεγούν μέσα από τα ψηφοδέλτια της ΝΔ, αλλά αρκετοί θεωρούν ότι μετά τις εκλογές η ΔΗΣΥ θα αποκτήσει ημερομηνία λήξης.
Ο βασικός όρος της συμφωνίας, που προβλέπει την αυτόνομη πορεία των δύο κομμάτων, φανερώνει σε μεγάλο βαθμό ότι ο πάγος ανάμεσα στην κ. Μπακογιάννη και στον κ. Σαμαρά δεν έχει λειώσει ακόμη. Στο τετ α τετ που προηγήθηκε μέσα σε κλίμα αμηχανίας, όπως λένε οι ίδιες πηγές, επιβεβαιώθηκε ότι και οι δύο είναι πρόθυμοι να αλλάξουν σελίδα, αλλά η εκατέρωθεν καχυποψία που χαρακτηρίζει τις σχέσεις τους τα τελευταία 20 χρόνια θα χρειαστεί τον δικό της χρόνο για να υποχωρήσει.

Στο Επικρατείας η Μπακογιάννη
Οι διαπραγματεύσεις για τους επιμέρους όρους της συμφωνίας που συνεχίζονταν και χθες, οδηγούν στη συμμετοχή της Ντόρας Μπακογιάννη στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ, ενώ σε επίπεδο στελεχών προεξοφλείται η συμμετοχή σε εκλόγιμη θέση στους γαλάζιους συνδυασμούς των πρώην βουλευτών Χρήστου Μαρκογιαννάκη (Χανιά), Λευτέρη Αυγενάκη (Ηράκλειο) και Γιώργου Κοντογιάννη (Ηλεία). Σε δεύτερο επίπεδο οι διαπραγματεύσεις αφορούν και τους στενούς συνεργάτες της κ. Μπακογιάννη Δημήτρη Ζαφειριάδη (Α' Αθήνας) και Γιάννη Οικονόμου (Β' Αθήνας).

tanea.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news