facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 17 Απριλίου 2012

Μετά τις κάλπες οι ηλεκτρονικές δηλώσεις μέσω TAXIS

Μετατίθεται άλλη μία φορολογική εκκρεμότητα

Μετά τις κάλπες μετατίθεται άλλη μία φορολογική εκκρεμμότητα, καθώς η εφαρμογή του TAXIS για την ηλεκτρονική υποβολή φορολογικών δηλώσεων (υποχρεωτική για μισθωτούς άνω των 12.000 ευρώ) θα ανοίξει στις 9 Μαΐου, τρεις ημέρες μετά τις εκλογές, όπως προβλέπεται από τον προγραμματισμό του υπουργείου Οικονομικών.

Ο στόχος είναι προφανής: οι ψηφοφόροι όχι μόνο να λάβουν μετεκλογικά το εκκαθαριστικό σημείωμα, αλλά να ασχοληθούν συνολικά με τα φορολογικά τους, αφού θα έχουν ψηφίσει το κόμμα της επιλογής τους. Υπενθυμίζεται ότι η τελική προθεσμία λήγει στις 15 Ιουνίου.

Ποια, όμως, είναι η διαδικασία, που πρέπει να ακολουθήσουν οι 750.000 φορολογούμενοι, που δεν είναι εγγεγραμμένοι στο σύστημα και δεν έχουν πάρει κλειδάριθμο;

Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων θα αποστείλει συστημένες επιστολές σε όλους αυτούς τους υπόχρεους, οι οποίες θα περιέχουν τους απαραίτητους κωδικούς.

Σε κάθε περίπτωση, δειυκρινίζεται ότι η διαδικασία λήψης κλειδαρίθμου από τους υφιστάμενους χρήστες, καθώς και ενεργοποίησης κωδικών για νέους χρήστες, συνεχίζει να βρίσκεται σε ισχύ ανεξάρτητα από τη διαδικασία αποστολής συστημένων επιστολών από τη ΓΓΠΣ. Οι πολίτες μπορούν να συνεχίσουν να εξυπηρετούνται από τις ΔΟΥ για τις αιτήσεις που κάνουν για απόκτηση κλειδαρίθμου.

Δηλαδή, για να αποκτήσετε κλειδάριθμο, ώστε να μπορείτε να υποβάλετε τη φορολογική σας δήλωση ηλεκτρονικά, δεν θα αποφύγετε την επίσκεψη στη ΔΟΥ, όπου υπάγεστε, ούτε τη γραφειοκρατία.

newsbeast.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news