facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 7 Απριλίου 2012

Φωτόπουλος: "Ούτε τα πήραμε, ούτε κάναμε βόλτες με τα κότερά τους..."

«Οφείλαμε και εμείς να είμαστε πιο προσεκτικοί, όπως, για παράδειγμα, να μην αρκούμαστε στην καλύτερη ή φθηνότερη προσφορά που θα μας δώσει κάποιος, αλλά θα πρέπει να δούμε και τι ακριβώς περιλαμβάνει η κάθε απόδειξη. Κάναμε λάθη, αλλά πλέον γίναμε σοφότεροι», σημείωσε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ Νίκος Φωτόπουλος.

Οι συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ, με τη συνέντευξη που έδωσαν, θέλησαν να απαντήσουν στα στοιχεία που δείχνουν ότι σπατάλησαν κρατικό χρήμα εις βάρος του ελληνικού λαού.

«Ας βρεθεί κάποιος να μας πει ότι τα πήραμε, ότι πήγαμε σπίτι του, ότι κάναμε βόλτες με τα κότερά τους», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Φωτόπουλος.

Ο κ. Φωτόπουλος μάλιστα, απάντησε στα δημοσιεύματα που θέλουν τον ίδιο να έχει διαμείνει σε σουίτα ξενοδοχείου για ένα βράδυ, χρεώνοντας το ποσό των 7085 ευρώ στη ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, ισχυριζόμενος ότι έπειτα από έρευνες του ΣΔΟΕ, η παραπάνω κατηγορία δεν υφίσταται.

Ακόμη, ο κ. Φωτόπουλος τόνισε πως θεωρεί το πόρισμα του ΣΔΟΕ «ηθική δικαίωση για τη ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ και κόλαφο για τον κ. Ρακιντζή και όσους κρύβονται πίσω από αυτόν».

Όσον αφορά στα όργια των εικονικών τιμολογίων και τα ταξίδια αναψυχής των συνδικαλιστών της ΔΕΗ, ο κ. Φωτόπουλος προέβαλε το πόρισμα του ΣΔΟΕ, το οποίο τον δικαιώνει σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του.

Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, διαβάζοντας μέρος του παραπάνω πορίσματος ύστερα από τον έλεγχο που διενεργήθηκε στα γραφείο της οδού Στουρνάρη ανέφερε το εξής: «Από τον έλεγχο των βιβλίων δε διαπιστώθηκαν ούτε παραβάσεις ούτε εικονικά τιμολόγια».

Όπως δήλωσε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου ο κ. Φωτόπουλος τα εργοστάσια της ΔΕΗ φτιάχτηκαν από το υστέρημα του ελληνικού λαού και ΔΕΗ δε θα την ξεπουλήσουν , σημειώνοντας πως ήδη έχουν προσφύγει στα δικαστήρια, εκφράζοντας με αυτόν τον τρόπο την αντιπαράθεσή τους στο χαράτσι που ενσωματώθηκε στο λογαριασμό της ΔΕΗ.

Όπως παραδέχτηκε ο ίδιος αναφορικά με την οικονομική διαχείριση της διοίκησης της ΔΕΗ «έγιναν λάθη κατά το παρελθόν».

«Οφείλαμε και εμείς να είμαστε πιο προσεκτικοί , όπως, για παράδειγμα, να μην αρκούμαστε στην καλύτερη ή φθηνότερη προσφορά που θα μας δώσει κάποιος, αλλά θα πρέπει να δούμε και τι ακριβώς περιλαμβάνει η κάθε απόδειξη. Κάναμε λάθη, αλλά πλέον γίναμε σοφότεροι», σημείωσε.

Παράλληλα, απάντηση στις δηλώσεις του ΠΑΜΕ όσον αφορά στις επιχορηγήσεις που έδινε η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ στον Οργανισμό Κοινωνικής Δραστηριότητας Εργαζομένων (ΟΚΔΕ), σχολιάζοντας ότι «Αυτοί ήταν οι πρώτοι (σ.σ. τα μέλη του ΠΑΜΕ) που πήγαιναν ταξίδια με τον ΟΚΔΕ. Διαψεύστε με από το ΠΑΜΕ».

Την ίδια ώρα ένταση προκλήθηκε στην αίθουσα Τύπου, καθώς μέλη του ΠΑΜΕ αρνήθηκαν την παραπάνω δήλωση.

Επίσης, εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, παρευρέθησαν στην αίθουσα με σκοπό να εμψυχώσουν τον πρόεδρό τους, αφού ο ίδιος δέχτηκε πολλά χειροκροτήματα μετά την ολοκλήρωση της συνέντευξης.

Ακόμη, ο κ. Φωτόπουλος, ισχυρίστηκε ότι από εδώ και στο εξής θα γίνεται έλεγχος των αιτήσεων που πραγματοποιούνται σε περίπτωση που αφορούν συγγενικά πρόσωπα.

Επίσης, σε ερώτηση που κλήθηκε να απαντήσει για το εάν παραμένει υποστηρικτής του ΠΑΣΟΚ ο ίδιος αρκέστηκε στην εξής απάντηση: «Παραμένω σοσιαλιστής και αντιμνημονιακός. Βάρβαρες τακτικές του ΠΑΣΟΚ που μας έφτασαν ως εδώ εγώ δεν ακολουθώ».

Τέλος, ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ σχετικά με τη μετάθεσή του από τη Γενική Διεύθυνση Διανομής στη Γενική Διεύθυνση Παραγωγής, ανέφερε ότι έφυγε συνειδητά προκειμένου να βρίσκεται δίπλα σε εκείνους τους εργαζόμενους που θα υποστούν τις μεγαλύτερες πιέσεις.

«Την ημέρα που θα ανακοινωθεί επίσημα από τον πρωθυπουργό η πώληση των λιγνιτικών μονάδων και θα περάσουν στα χέρια των ιδιωτών, εγώ θα είμαι δίπλα σε αυτούς τους ανθρώπους και ποιος ξέρει… μπορεί και σε ένα χρόνο από τώρα να είμαι απολυμένος», κατέληξε ο κ. Φωτόπουλος.

protothema.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news