facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 3 Απριλίου 2012

Αδυναμία εκτέλεσης συνταγών με γενόσημα φάρμακα, καταγγέλλουν οι φαρμακοποιοί

Βάσει της δραστικής ουσίας των φαρμάκων καλούνται από σήμερα, 2 Απριλίου, να συνταγογραφούν οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ κατ' εφαρμογή του νόμου που ψηφίστηκε στη Βουλή για τα γενόσημα. Ωστόσο, οι φαρμακοποιοί υποστηρίζουν πως είναι αδύνατον να εφαρμοστεί το νέο σύστημα, αφού δεν έχει γίνει η απαραίτητη προετοιμασία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Βήμα 99,5, και ο πρόεδρος του ΕΟΠΠΥ επιβεβαίωσε ότι προς το παρόν το νέο καθεστώς συνταγογράφησης δεν μπορεί να εφαρμοστεί.

Ο νόμος του υπουργείου Υγείας προβλέπει ότι οι γιατροί θα πρέπει να συνταγογραφούν βάσει της δραστικής ουσίας και εν συνεχεία οι φαρμακοποιοί θα χορηγούν στους ασθενείς το σκεύασμα με τη χαμηλότερη τιμή.

«Αυτό είναι μόνο στη θεωρία, γιατί επί της ουσίας δεν γίνεται τίποτα. Θα έπρεπε ο ΕΟΦ να έχει δώσει είτε σε CD είτε σε καταλόγους το φθηνότερο φάρμακο που αντιστοιχεί σε κάθε δραστική ουσία. Αυτό δεν υπάρχει» δήλωσε στον Βήμα 99,5 ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Πειραιά Κωνσταντίνος Κούβαρης.

«Δεν ξέρουμε το φθηνότερο φάρμακο που αντιστοιχεί στην κάθε δραστική ουσία» υπογράμμισε ο κ. Κούβαρης, σημειώνοντας ότι «η προετοιμασία αυτή θα έπρεπε να είχε γίνει κι εμείς σήμερα θα έπρεπε (σ.σ. τα στοιχεία αυτά) να τα είχαμε».

in.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news