facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 11 Απριλίου 2012

Στην Καρδίτσα ο Ιταλός φιλέλληνας δήμαρχος

"Ο ελληνικός λαός δεν είναι μόνος"

Σημαντικά μηνύματα έστειλε, από την Καρδίτσα όπου βρίσκεται από τη Μεγάλη Τρίτη, ο φιλέλληνας Ιταλός Δήμαρχος και καθηγητής Πολιτικού Δικαίου του Πανεπιστημίου του Salerno, Marco Galdi.

Ο ιταλός δήμαρχος επισκέπτεται την πόλη της Καρδίτσας προσκεκλημένος του Πανελλήνιου Ελληνοϊταλικού Συλλόγου Φιλίας και Συνεργασίας Αποφοίτων Ιταλικών Πανεπιστημίων.

Είναι ο δήμαρχος της ιστορικής πόλης Cava de Tirreni, που υπήρξε η τελευταία έδρα της εξόριστης Ελληνικής Κυβέρνησης το 1944, πριν από την επιστροφή στην Αθήνα, αλλά και ο πρωταγωνιστής του κινήματος Αλληλεγγύης και πρωτοστάτης στη δημιουργία διαδικτυακής πύλης για τη χρηματική υποστήριξη του ελληνικού λαού.

Η ηλεκτρονική αυτή πύλη, www.forgreece.eu, στοχεύει στη χρηματική ενίσχυση του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, από μέρους πολιτών, θεσμών, όχι μόνο της Ιταλίας αλλά και ολόκληρης της Ευρώπης. Η δημιουργία της ηλεκτρονικής αυτής πύλης αλληλεγγύης είναι αποτέλεσμα συνεργασίας με την Ομοσπονδία Ελληνικών Κοινοτήτων Ιταλίας.

"Το μήνυμα που θέλω να στείλω, πρόσθεσε, είναι ότι με την παρουσία μου εδώ, όσο και σε άλλες πόλεις, είναι να ευχαριστήσω τον ελληνικό για ό, τι έχει κάνει για να "χτιστεί" αυτή η ευρωπαϊκή ταυτότητα. Η μικρή και συμβολική μου χειρονομία να αρνηθώ τον μισθό του δημάρχου για έναν χρόνο έχει αυτό ακριβώς το σκοπό, να δείξει δηλαδή ότι ο ελληνικός λαός δεν είναι μόνος του σε αυτή τη δύσκολη στιγμή που βιώνει" δήλωσε.

Μιλώντας για την κρίση είπε ότι η κρίση σημαίνει αλλαγή. Και πιστεύω, εξήγησε, ότι μετά από αυτή τη μεγάλη κρίση δεν θα είναι τίποτα όπως πριν. Πρέπει να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε με διαφορετικό τρόπο για τη ζωή μας. Πρέπει να αρχίσουμε να επανατοποθετούμε σε πρώτο επίπεδο τις βασικές αξίες της ζωής, όπως είναι η οικογένεια και οι ανθρώπινες σχέσεις. Όπως επίσης πρέπει να δούμε την προοπτική ανάπτυξης των λαών μας, κατέληξε ο ίδιος.

nooz.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news