facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 7 Απριλίου 2012

Μετά τα καράβια, τα σκουπίδια…

Αντιδρούν στο σχέδιο νόμου που ρυθμίζει θέματα των ΟΤΑ

Πάσχα με σκουπίδια φαίνεται ότι θα κάνουν χιλιάδες πολίτες μετά την απόφαση της εκτελεστικής επιτροπής της ΠΟΕ-ΟΤΑ, για κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην καθαριότητα για το Σάββατο και την Κυριακή, 7 και 8 Απριλίου καθώς και την προκήρυξη 24ωρης απεργίας για τη Δευτέρα 9 Απριλίου.

Οι εργαζόμενο αντιδρούν στο σχέδιο νόμου που ρυθμίζει θέματα των ΟΤΑ.

Ακόμη, η ΠΟΕ ΟΤΑ αποφάσισε την πραγματοποίηση στάσης εργασίας τις τρεις (3) τελευταίες ώρες του ωραρίου της κάθε βάρδιας για όλους τους εργαζόμενους στους ΟΤΑ όλης της χώρας την Δευτέρα 9 Απριλίου 2012.

Κλειστός παραμένει από τα μεσάνυχτα ο Χώρος Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων (ΧΥΤΑ) στην περιοχή της Μαυροράχης λόγω της 24ωρης απεργίας που πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι του Συνδέσμου ΟΤΑ νομού Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για την τροπολογία που προωθεί η κυβέρνηση με την οποία ζητείται η μετατροπή των Φορέων Διαχείρισης Απορριμμάτων (ΦοΔΣΑ) σε ανώνυμες εταιρείες και η εκχώρηση των αρμοδιοτήτων τους σε ιδιωτικά οικονομικά συμφέροντα.

Εξαιτίας της απεργίας δεν γίνεται σήμερα η εναπόθεση των απορριμμάτων στον ΧΥΤΑ της Μαυροράχης. Εξυπηρετούνται μόνο τα οχήματα που μεταφέρουν νοσοκομειακά απόβλητα και σκουπίδια από τις λαϊκές αγορές.

protothema.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news