facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

Παρακράτηση χρεών στο Δημόσιο από τραπεζικούς λογαριασμούς οφειλετών

Σαχινίδης: Οι υποχρεώσεις προς το κράτος πρέπει να τηρούνται

Το κράτος θα παρακρατεί τις οφειλές στο δημόσιο από τους τραπεζικούς λογαριασμούς των οφειλετών, τόνισε ο υπουργός Οικονομικών και υποψήφιος βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ στη Λάρισα Φίλιππος Σαχινίδης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Τόνισε ότι στόχος δεν είναι ο πανικός, αλλά πρέπει να τηρούνται οι υποχρεώσεις προς το κράτος.

Αναφερόμενος στις τράπεζες, είπε «δε θέλουμε τα λεφτά που βρίσκονται στις τράπεζες να προέρχονται από παράνομες δραστηριότητες» αλλά ούτε να επιβραβεύσουν αυτούς που «έσπευσαν» να βγάλουν τα χρήματά τους στο εξωτερικό, όταν η χώρα είχε ανάγκη.

Επίσης, αντέκρουσε τις παρατηρήσεις της ΝΔ ότι τη διετία 2010-2011 συσσωρεύτηκαν οι οφειλές του δημοσίου, λέγοντας ότι όταν ανέλαβε υφυπουργός μόνο τα νοσοκομεία είχαν συσσωρευμένες, 6,5 δις. οφειλές προς ιδιώτες.

Σχολιάζοντας τα 11,5 δισ. σε επιπλέον μέτρα που ζητά η τρόικα, ο κ. Σαχινίδης είπε ότι δεν θα προκρίνουν περικοπές που θίγουν τους χαμηλόμισθους και τους χαμηλοσυνταξιούχους, αναφέροντας χαρακτηριστικά «δεν είναι όλα στο τραπέζι».

Για τους έλληνες μικροομολογιούχους, είπε ότι η Ελλάδα έχει δεσμευτεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο να μην υπάρξει διαφορετική μεταχείριση των ελλήνων ομολογιούχων από τους ξένους.

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο συνεργασίας με τη ΝΔ, είπε ότι την αποκλείει η ίδια η ΝΔ. Όπως είπε, το ΠΑΣΟΚ θέλει να βγει πρώτο κόμμα και επιθυμεί τη συνεργασία με όλες τις προοδευτικές δυνάμεις. Αναφερόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι αν δεν είχε αναφέρει τη στάση πληρωμών και την έξοδο από το ευρώ θα μπορούσαν να συζητήσουν μαζί του.

Παράλληλα, επιτέθηκε στη Χρυσή Αυγή λέγοντας ότι «με κανένα τρόπο δε νομιμοποιούνται οπαδοί του φασισμού και του ναζισμού να έχουν λόγο στο ελληνικό κοινοβούλιο». Για το κόμμα του Πάνου Καμμένου, είπε ότι ανήκει στις «ακραίες πολιτικές δυνάμεις που μπορούν να οδηγήσουν τη χώρα στην καταστροφή».

Μιλώντας στην ίδια εκπομπή ο Χρήστος Σταϊκούρας, υποψήφιος βουλευτής Ν. Φθιώτιδας με τη ΝΔ τόνισε ότι η φοροδιαφυγή εντάθηκε και από την αύξηση των φόρων στην οποία προχώρησε το ΠΑΣΟΚ, σημειώνοντας ότι στις προθέσεις της ΝΔ είναι η άμεση μείωση των φορολογικών συντελεστών στις επιχειρήσεις, για να σταματήσουν τα «λουκέτα». Είπε ακόμα ότι δεν πρέπει να αυξηθούν οι αντικειμενικές αξίες και αναφερόμενος στο έκτακτο τέλος ακινήτων, είπε ότι στόχος της ΝΔ είναι να το ενσωματώσει με το ΕΤΑΚ και να το αντικαταστήσει με έναν ενιαίο φόρο για τα ακίνητα, ο οποίος θα είναι ηπιότερος.

Ο κ. Σταϊκούρας σημείωσε ότι η οικονομική πολιτική της ΝΔ θα έχει τρία σημεία: την υλοποίηση των διαρθρωτικών αλλαγών, την τροποποίηση των αναποτελεσματικών και κοινωνικά άδικων πολιτικών και τον εμπλουτισμό της οικονομικών πολιτικής με μέτρα για την αναθέρμανση της οικονομίας.

Αναφερόμενος στα 11.5 δισ. που ζητά η τρόικα, είπε ότι μπορούν να εξοικονομηθούν από την περικοπή της σπατάλης, όπως πχ τη μείωση των φορέων του δημοσίου και τάχθηκε εναντίον των οριζόντιων περικοπών σε μειώσεις μισθών και συντάξεων.
Δήλωσε ότι δεν έχει μπει ακόμα ο «πάτος στο βαρέλι», όπως έλεγε ο Ευάγγελος Βενιζέλος και για τη ΝΔ ο «πάτος» θα μπει όταν αρχίσουμε να έχουμε πλεόνασμα και αυτό θα γίνει αν υλοποιηθούν τα τρία σημεία που έθεσε παραπάνω και μας βοηθήσει η Ευρώπη «που φαίνεται να αλλάζει μυαλά».

Ο κ. Σταϊκούρας δήλωσε ότι η ΝΔ επιδιώκει την αυτοδυναμία, ώστε η χώρα να κυβερνηθεί με σταθερότητα και να έχει διαπραγματευτική ισχύ.

Από την πλευρά του, ο Γιώργος Σταθάκης, υποψήφιος βουλευτής Ν. Χανίων με τον ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι τα ευκατάστατα στρώματα στην Ελλάδα δεν πληρώνουν φόρους, σημειώνοντας ότι στη χώρα μας υπάρχουν περισσότερα από 600.000 νοικοκυριά με εισόδημα άνω των 40.000 ευρώ. Μάλιστα, κατήγγειλε το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ ότι «έφτιαξαν ένα σύστημα προστασίας των ευκατάστατων στρωμάτων για να μην πληρώσουν φόρο». Σημείωσε μάλιστα, ότι αν πλήρωναν τους φόρους που έπρεπε το έλλειμμα θα μπορούσε να μειωθεί.

Σημείωσε ακόμα ότι το φορολογικό σύστημα χρειάζεται κοινωνική δικαιοσύνη και υπογράμμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά την αναστολή και διαπραγμάτευση της πληρωμής των τόκων, ως ότου να μπορέσει η ελληνική οικονομία να σταθεί στα πόδια της. Αναφερόμενος στην φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας, είπε ότι πρέπει να γίνεται για όσους έχουν ακίνητη περιουσία άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ.

newsbeast.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news