facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 7 Απριλίου 2012

Αναβλήθηκε η δίκη για τις φονικές πυρκαγιές στην Ηλεία

Αναβλήθηκε η εκδίκαση της υπόθεσης για τις φονικές πυρκαγιές στο νομό Ηλείας του 2007, παρά την αντίθετη άποψη του εισαγγελέα της έδρας, ύστερα από ομόφωνη απόφαση του δικηγορικού συλλόγου της περιοχής.

Αυτό που ισχυρίστηκε δημοσίως ο δικηγορικός σύλλογος, είναι το γεγονός ότι «δεν τίθεται θέμα παραγραφής της υπόθεσης, οπότε η δίκη μπορεί να πραγματοποιηθεί άλλη ημέρα».

Αυτό όμως που κρύβεται πίσω από το σημερινό παρασκήνιο, είναι η δυσαρέσκεια των δικηγόρων υπεράσπισης των θυμάτων για πρόσφατες τηλεοπτικές αναφορές με θέμα την καθυστέρηση σημαντικών δικών και όχι την ανάλυση των αιτιών και λαθών των αρμόδιων αρχών με συνέπεια, το θάνατο δεκάδων ανθρώπων.

Ακόμα και οι συγγενείς των τραγικών θυμάτων, έδειξαν ενοχλημένοι, καθώς θεωρούν ότι υποβαθμίζεται το πένθος τους, για το χαμό των δικών τους ανθρώπων.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του δικηγορικού συλλόγου Ηλείας, κ. Νίκο Θεοδώρου, «ο Δικηγορικός Σύλλογος Ηλείας πάντοτε αγωνιά για την βραδεία απονομή της δικαιοσύνης αλλά δεν αγωνιά ποτέ για μια συγκεκριμένη δίκη γιατί το συμφέρον της δικαιοσύνης είναι υπεράνω του στενού συμφέροντος μιας μόνο δίκης. Εμείς θέλουμε όλες οι δίκες σε όλη την ελληνική επικράτεια να πηγαίνουν γρήγορα. Μέχρι σήμερα παρότι ο Δικηγορικός Σύλλογος βρισκόταν σε κινητοποιήσεις, σεβόμενος τον πόνο των συγγενών των θυμάτων των πυρκαγιών των θυμάτων του 2007, έδινε άδεια στους δικηγόρους να συμμετέχουν στη δίκη και να μη συμμετέχουν στην αποχή μας. Στις 29 Μαρτίου στο τηλεοπτικό σταθμό Άλφα στήθηκε μια εκπομπή με αφορμή τις πυρκαγιές του 2007 αλλά ουσιαστικά όμως το θέμα δεν ήταν οι πυρκαγιές του 2007 και πως δεν θα επαναληφθεί ένα παρόμοιο τραγικό περιστατικό αλλά ήταν να ζητηθεί πειθαρχικός έλεγχος Εισαγγελικών λειτουργών που στο παρελθόν είχαν θέσει την υπόθεση στο αρχείο, ήταν να σχολιαστούν αποφάσεις δικαστηρίων για αναβολή ή όχι της δίκης και μάλιστα με ψευδής πληροφορίες καθώς η δίκη έχει αναβληθεί μόνο μια φορά και όλες τις άλλες φορές είναι διακοπές επειδή δεν προλαβαίνει το δικαστήριο σε μια μέρα λόγω του όγκου των κατηγορημένων και των μαρτύρων να τελειώσει και επίσης προέβησαν ανεπίτρεπτα και σε σχολιασμούς των δικηγόρων που συμμετέχουν σε αυτή τη δίκη και υπερασπίζονται τους κατηγορημένους. Εμείς σεβόμαστε όλους τους παράγοντες της δίκης. Και της πολιτικής αγωγής και της υπεράσπισης αλλά το θεωρώ αδιανόητο, είναι απαράδεκτο και είναι υποκριτικό να ισχυρίζονται οι συμμετέχοντες σε αυτή την εκπομπή, παράγοντες της δίκης αυτής, ότι είχαν άλλες προθέσεις. Όχι αυτό είναι υποκριτικό, η πρόθεση τους ήταν να δημιουργήσουν ένα τέτοιο περιβάλλον που να μπορεί να επηρεάσει θετικά ή αρνητικά την κρίση του δικαστηρίου. Πρέπει να αφήσουμε τη δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της, να αφήσουν όλοι οι παράγοντες της δίκης πραγματικά να αποδοθεί δικαιοσύνη έτσι και τέτοιες ενέργειες δεν βοηθάνε προς αυτή την κατεύθυνση. Αυτός ήταν ο λόγος που σήμερα δεν χορηγήσαμε εξαίρεση στα μέλη του συλλόγου μας είτε παρίστανται στην πολιτική αγωγή είτε στη υπεράσπιση να συμμετάσχουν σε αυτή τη δίκη. Ισχύει μόνο για σήμερα γιατί πρέπει κάποιοι να πάρουν ορισμένα μηνύματα. Η δικαιοσύνη δεν είναι μαγαζάκι κανενός για την χειρίζεται όπως εκείνος θέλει και ανάλογα με τη δίκη που έχει».

Η δίκη θα πραγματοποιηθεί στις 23 Απριλίου.

protothema.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news