facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 22 Απριλίου 2012

Δεν υπάρχουν, ούτε θα μπορούσαν να υπάρχουν χορηγίες για τα «στρατόπεδα συγκέντρωσης», δηλώνει η ΕΛ.ΑΣ.

Παντελώς ανακριβή χαρακτηρίζει η Ελληνική Αστυνομία τα αναγραφόμενα σε σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Επενδυτής» με τίτλο «Με χορηγό το στρατόπεδο συγκέντρωσης στην Αμυγδαλέζα».

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ

Τα αναγραφόμενα σε σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Επενδυτής» με τίτλο «Με χορηγό το στρατόπεδο συγκέντρωσης στην Αμυγδαλέζα» είναι παντελώς ανακριβή.

Κατ’ αρχήν δεν πρόκειται για «στρατόπεδο συγκέντρωσης» αλλά για Κέντρο Κλειστής προσωρινής Φιλοξενίας παράνομων μεταναστών που πληρεί όλες τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές υγιεινής και ασφαλούς διαβίωσης. Δεύτερον, δεν υπάρχουν, ούτε θα μπορούσαν να υπάρχουν χορηγίες για τη λειτουργία του εν λόγω κέντρου. Οι δωρεές ελληνικών επιχειρήσεων και Ελλήνων επιχειρηματιών προς την ΕΛ.ΑΣ., που είναι πολύτιμες στις σημερινές συνθήκες της κρίσης γίνονται αποκλειστικά για τη βελτίωση της υλικοτεχνικής της υποδομής.

Η προκήρυξη του διαγωνισμού για τη δημιουργία Κέντρου Κλειστής Φιλοξενίας παράνομων μεταναστών στην Αμυγδαλέζα Αττικής έγινε με απόλυτη τήρηση των κανόνων νομιμότητας που προβλέπονται τόσο από το εσωτερικό δίκαιο, όσο και από την Κοινοτική νομοθεσία και ειδικότερα, με βάση την από 20-03-2012 πράξη νομοθετικού περιεχομένου (Α-61) «Ρύθμιση Θεμάτων Συμβάσεων που αφορούν Κέντρα Υποδοχής και Εγκαταστάσεων Κράτησης παράνομα διαμενόντων στη χώρα μεταναστών»

Η πρόσκληση των εταιρειών που συμμετέχουν στο διαγωνισμό έγινε με αποκλειστικά κριτήρια την τεχνική και οργανωτική τους δυνατότητα να ανταποκριθούν στις τεχνικές προδιαγραφές του έργου και να ολοκληρώσουν αυτό σε σύντομο χρονικό διάστημα, ενόψει της κατεπείγουσας ανάγκης άμεσης έναρξης και λειτουργίας τους.

Η χρηματοδότηση του έργου αυτού γίνεται με κοινοτικούς πόρους και ειδικότερα με πόρους του Ταμείου Εξωτερικών Συνόρων.

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news