facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

“Βαφτίζουν” μνημονιακή υποχρέωση τη χρηματοδότηση στα κόμματα

Πρόβλημα στην χρηματοδότηση των κομμάτων δημιουργεί η νέα εντολή του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου ο οποίος έχει ενημερώσει όλους τους υπουργούς να απορρίπτουν όσες τροπολογίες δεν έχουν σχέση με το μνημόνιο.

Εφόσον η νέα οδηγία δεν αποτελεί επικοινωνιακό τέχνασμα και τηρηθεί απαρέγκλιτα – όπως και έγινε στην περίπτωση τροπολογίας του ΚΚΕ υπερ εργαζομένων η οποία αν και αρχικά έγινε δεκτή, στην συνέχεια απεσύρθη με το σκεπτικό ότι «δεν συνάδει με το μνημόνιο» - τότε κατά την αυριανή συνεδρίαση της Ολομέλειας όπου συζητείται το ν/σ του υπουργείου Εσωτερικών, πρέπει να αποσυρθεί και υπουργική τροπολογία που προβλέπει εκταμίευση δόσεων της κρατικής χρηματοδότησης υπερ των κομμάτων!

Σε διαφορετική περίπτωση κυβέρνηση και κόμματα θα βρεθούν για ακόμα μια φορά ανεπανόρθωτα εκτεθειμένα στην κοινή γνώμη…

Ειδικότερα, σύμφωνα με την εντολή του πρωθυπουργού, έτσι όπως την μετέφερε η υπουργός Ανάπτυξης Αννα Διαμαντοπούλου και καταγράφηκε στα πρακτικά : «οι τροπολογίες που μπορούν να γίνουν αποδεκτές είναι μόνο αυτές που έχουν σχέση αυστηρά με το μνημόνιο και με τις υποχρεώσεις της χώρας».

Γίνεται λοιπόν αντιληπτό ότι η νέα οδηγία του πρωθυπουργού δεν διαχωρίζει τις τροπολογίες σε υπουργικές και βουλευτικές, αντιθέτως ζητά από τους υπουργούς τους να την εφαρμόζουν απαρέγκλιτα στα εναπομένοντα νομοσχέδια.

Υπό αυτά τα δεδομένα αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον να διαπιστωθεί ποια θα είναι η τύχη της υπουργικής τροπολογίας σύμφωνα με την οποία αποδεσμεύονται τρείς δόσεις της κρατικής επιχορήγησης προς τα κόμματα χωρίς αυτές να μπορούν να δεσμευτούν από τις τράπεζες.

Τροπολογία της οποίας το περιεχόμενο δεν έχει σχέση ούτε «αυστηρή» ούτε και «χαλαρή» με τις επιταγές του μνημονίου και τις «υποχρεώσεις της χώρας»...

protothema.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news