facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

Σόιμπλε: Ελεγχος των προϋπολογισμών από ανεξάρτητους εμπειρογνώμονες

Επιτροπές ανεξάρτητων ειδικών να ελέγχουν τα δημόσια οικονομικά των χωρών της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Την πρόταση αυτή κάνει σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει το γερμανικό περιοδικό Spiegel, ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Το Spiegel, επικαλούμενο ένα εσωτερικό υπόμνημα του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, αναφέρει ότι ο Β.Σόιμπλε σκοπεύει να προτείνει τη σύσταση επιτροπών στις οποίες θα συμμετέχουν ανεξάρτητοι εμπειρογνώμονες, σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, με αρμοδιότητα να επιβλέπουν τους προϋπολογισμούς των χωρών - μελών της Ευρωζώνης και ευρύτερα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να επισημαίνουν «ασυνήθιστες εξελίξεις», ικανές να οδηγήσουν σε κρίση.

Το έγγραφο του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών διευκρινίζει ότι οι επιτροπές θα πρέπει επίσης να επαληθεύουν εάν οι εθνικές οικονομικές πολιτικές συμβαδίζουν με τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς, δηλαδή αν τηρούνται το Σύμφωνο Σταθερότητας και το νέο Δημοσιονομικό Σύμφωνο.

Σύμφωνα με το περιβάλλον του υπουργού, ένα ερώτημα που τίθεται είναι επίσης αν θα πρέπει να ενισχυθούν οι εξουσίες του Ευρωπαίου Επιτρόπου Οικονομικών Υποθέσεων, ο οποίος θα μπορούσε να υποχρεώνει τις χώρες να εφαρμόζουν τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς, χωρίς οι άλλοι Επίτροποι ή ο πρόεδρος της Κομισιόν να έχουν δικαίωμα αντίρρησης.

imerisia.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news