facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 10 Απριλίου 2012

Περισσότεροι κλάδοι στον ΕΟΠΠΥ

Mε 47 αλλαγές που κατέθεσε στο νομοσχέδιο σκούπα του Υπουργείου Εργασίας, ο κ Κουτρουμάνης εντάσσει άμεσα περισσότερους κλάδους υγείας στον ΕΟΠΠΥ, μεταθέτει την έναρξη εφαρμογής ορισμένων μέτρων ενώ αφήνει στην επόμενη κυβέρνηση την νομοθετική ρύθμιση για τη διευκόλυνση των υπερχρεωμένων νοικοκυριών.

Συγκεκριμένα στον ΕΟΠΠΥ εντάσσονται οι υπηρεσίες και οι αρμοδιότητες ως προς την παροχή υπηρεσιών υγείας σε είδος:

α) την 1/4/2012 του Οίκου Ναύτου β) την 1/5/2012 του Κλάδου Υγείας του ΤΑΥΤΕΚΩ και του Κλάδου Ασφάλισης Προσωπικού ΔΕΗ και γ) την 1/6/2012 του ΕΤΑΑ, καθώς και οι κάθε μορφής μονάδες παροχής υγείας με το σύνολο του εξοπλισμού τους».

2. Παρατείνεται η προθεσμία ένταξης σε ρύθμισης χρεών για τους οφειλέτες των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης έως τις 30.04.2012 και έως τις 31.05.2012 για την εφάπαξ καταβολή και την καταβολή πρώτης δόσης

- Μετατίθεται για ένα μήνα , την 1η Ιουνίου αντί της 1ης Μαΐου η υποχρέωση των επιχειρήσεων να καταβάλουν συγχρόνως μέσω τραπεζών τη μισθοδοσία, τις εισφορές υπέρ ΙΚΑ και το ΦΜΥ μετά την έντονη διαμαρτυρία της ΓΣΕΒΕΕ.

- Υπό την ....άπιαστη προϋπόθεση της αύξησης των εσόδων θα χορηγείται έκπτωση στις εισφορές ως μπόνους στους συνεπείς επιχειρηματίες.

- Όπως διευκρινίζεται μετά την παρέλευση τεσσάρων μηνών από την πρώτη εφαρμογή της διάταξης τ, ανά τέσσερις μήνες θα συντάσσεται έκθεση οικονομικών αποτελεσμάτων από τη Διοίκηση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.

- Στην περίπτωση αύξησης των εσόδων από ασφαλιστικές εισφορές σε σχέση με τις προϋπολογιζόμενες, δύναται να παρέχεται έκπτωση στις αναλογούσες εργοδοτικές εισφορές για τους επόμενους τέσσερις μήνες. Η έκπτωση παρέχεται στις Κοινές Επιχειρήσεις πλην Δημοσίου, Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου, ΟΤΑ πρώτου και δεύτερου βαθμού, υπό την προϋπόθεση ότι καταβάλλουν ανελλιπώς τις τρέχουσες ασφαλιστικές εισφορές και είναι ασφαλιστικά ενήμερες για την ασφάλιση στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ του προσωπικού που απασχολούν.

protothema.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news