facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 7 Απριλίου 2012

Σε απεργία πείνας οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι λόγω... αλλοδαπών!

Απεργία πείνας αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν από σήμερα έως και τη Μεγάλη Παρασκευή τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΣΥΕ), ζητώντας από την ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης να τους χορηγηθεί το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας.

Οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι περιγράφουν με μελανά χρώματα τις συνθήκες εργασίας τους μέσα στις φυλακές της χώρας, στις οποίες -όπως επισημαίνουν- η αναλογία Ελλήνων και αλλοδαπών κρατουμένων είναι πλέον 30% και 70%, αντιστοίχως.

«Είμαστε αναγκασμένοι να θυμίσουμε σε όλους ότι η κατάληξη της εγκληματικής δράσης έχει ως απόληξη τον εργασιακό μας χώρο» λένε και σημειώνουν σε σχέση με τους αλλοδαπούς «τροφίμους» των φυλακών: «Υπήκοοι ξένων χωρών που ο πολιτισμός τους, τους επιτρέπει, αν δεν τους επιβάλλει να θεωρούν τη ζωή συγκρίσιμο μέγεθος, αποτελούν πλέον τη μεγαλύτερη κατηγορία κρατουμένων που φιλοξενείται στις ελληνικές φυλακές και δεν παύουν καθημερινά να το εκφράζουν».

«Μας εγκατέλειψε το υπουργείο Δικαιοσύνης»

Η ΟΣΥΕ στρέφεται κατά της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Δικαιοσύνης, την οποία κατηγορεί για «εμπαιγμό και εγκατάλειψη». «Χαρακτηριστικά παραδείγματα αυτής της εγκατάλειψης είναι το "ήξεις αφήξεις" σχετικά με το ωράριο εργασίας μας, η μη πληρωμή δεδουλευμένων νυκτερινών και εξαιρέσιμων ωρών του 2012, αλλά και προηγούμενων ετών και η υποβάθμιση του ρόλου των διευθυντών και των προϊσταμένων, από τους οποίους όμως ζητούν να ελέγχουν ανά πάσα στιγμή τη λειτουργία, την ασφάλεια και την τάξη στον εργασιακό μας χώρο» σημειώνει.

Παράλληλα, αναφέρει ότι από την κοινή υπουργική απόφαση περί χορηγήσεως επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας εξαιρέθηκαν οι διοικητικοί υπάλληλοι που εργάζονται στις φυλακές. Και αυτό παρά το γεγονός, ότι καθημερινά στις φυλακές της χώρας έρχονται αντιμέτωποι με περιστατικά βίας και ξυλοδαρμού συναδέλφων τους αλλά και με «την εξαναγκαστική διαβίωση υγειών κρατουμένων με κρατούμενους που πάσχουν σοβαρά από λοιμώδη νοσήματα (φυματίωση, ηπατίτιδα, AIDS κλπ)» τους οποίους οι ίδιοι ερευνούν προκειμένου να αποτρέψουν μεταξύ τους συμπλοκές, που τις περισσότερες φορές είναι βαρύτατες και αιμορραγικές.

Με βασικό αίτημα τη χορήγηση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΣΥΕ αποφάσισε να προχωρήσει σε απεργία πείνας και επιφυλάσσεται να επανακαθορίσει την στάση του μετά το Πάσχα.

protothema.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news