facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

Νίμιτς: «Μπορούν να τα βρουν» Ελλάδα-ΠΓΔΜ

«Δεν έχουν γίνει δεκτές οι προτάσεις μου»

Ελλάδα και ΠΓΔΜ μπορούν να βρουν λύση στο ζήτημα της ονομασίας που να ανταποκρίνεται στα εθνικά συμφέροντα των δύο χωρών, δήλωσε ο διαμεσολαβητής του ΟΗΕ στις διαπραγματεύσεις για το θέμα της ονομασίας Μάθιου Νίμιτς, σε συνέντευξη του στην κρατική τηλεόραση της ΠΓΔΜ.

«Δυστυχώς, καμία από τις προτάσεις που έχω παρουσιάσει μέχρι τώρα δεν έγινε αποδεκτή και από τις δύο χώρες [...] Ωστόσο, υπάρχει πάντα η δυνατότητα για μια καινούργια, πιο επιτυχημένη ιδέα, ή για την επαναδιαμόρφωση μιας παλιάς πρότασης με τρόπο που να ικανοποιεί και τις δύο χώρες. Έχω την πεποίθηση ότι κάποια μέρα θα βρεθεί μια λύση σε αυτό το ζήτημα, γνωρίζω όμως επίσης ότι πάντα θα υπάρχουν άνθρωποι και στις δύο χώρες που θα θεωρήσουν τη λύση αυτή λανθασμένη» συμπλήρωσε ο κ. Νίμιτς.

Ανέφερε, ακόμη, ότι ίσως κάποιοι έχουν αποθαρρυνθεί από το γεγονός ότι τόσα χρόνια δεν έχει βρεθεί λύση, όχι όμως και ο ίδιος.

Σημείωσε ότι η επίλυση της εκκρεμότητας της ονομασίας θα πρέπει να τεθεί ως προτεραιότητα από Σκόπια και Αθήνα και χαρακτήρισε ως «θετική ένδειξη» τη συνέχιση του διαλόγου μεταξύ των πρωθυπουργών των δύο χωρών.

Σχετικά με την προοπτική ένταξης της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ, ο κ. Νίμιτς ανέφερε ότι το σημαντικότερο για τα Σκόπια είναι να κλείσει το ζήτημα της ονομασίας, προκειμένου να γίνει η χώρα πλήρες μέλος των ευρω-ατλαντικών οργανισμών.

tanea.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news