facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 11 Απριλίου 2012

Την ενοχή του Παύλου Ψωμιάδη της «Ασπίδας» ζήτησε ο εισαγγελέας

Για απάτη, πλαστογραφία και χρήση πλαστού εγγράφου


Την ενοχή του Παύλου Ψωμιάδη, άλλοτε ισχυρού άντρα του Ομίλου «ΑΣΠΙΣ», καθώς και του φυγόδικου πρώην συνεργάτη του, για τρεις κακουργηματικές κατηγορίες που τους βαρύνουν ζήτησε ο εισαγγελέας της Έδρας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

Η δίκη αφορά στην υπόθεση της πλαστής εγγυητικής επιστολής, ύψους 550 εκατομ. ευρώ, την οποία είχαν προσκομίσει τον Σεπτέμβριο του 2009 στην Επιτροπή Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης, ώστε να συνεχιστεί η λειτουργία της ασφαλιστικής Ασπίς Πρόνοια.

Ο εισαγγελέας Γαληνός Μπρης είπε στο δικαστήριο πως έχουν συντελεστεί τα αδικήματα της απάτης, πλαστογραφίας και χρήσης πλαστού εγγράφου, που βαρύνουν τους δύο κατηγορούμενους και χαρακτήρισε την υπόθεση «σοβαρή, που απασχόλησε το πανελλήνιο».

Η επίμαχη εγγυητική είχε παραδοθεί πριν δύο χρόνια στην αρμόδια ελεγκτική Αρχή, προκειμένου να μην εμφανιστεί άνοιγμα που είχε η ασφαλιστική εταιρεία του Ομίλου. Στο παραπεμπτικό βούλευμα αναφέρεται πως λίγες ημέρες πριν προχωρήσουν οι διαδικασίες για την αναστολή λειτουργίας των εταιρειών του ομίλου τής «Ασπίς», ο Π. Ψωμιάδης για να επιτύχει αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, προσκόμισε εγγυητική επιστολή ύψους 550 εκατ. ευρώ, που αποδείχθηκε πλαστή.

Σύμφωνα τον εισαγγελέα, είναι δεδομένο ότι η εγγυητική δεν είναι γνήσια και δεν έχει εκδοθεί από την τράπεζα που εμφανίζεται ως εκδότρια, ενώ η όλη υπόθεση αποτελεί μεθόδευση του Παύλου Ψωμιάδη για να κερδίσει χρόνο και τελικά να μην προχωρήσει σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 203 εκατομ. ευρώ που ζητούσε η Εποπτική Αρχή.

Ο κ. Μπρης είπε, επίσης, ότι δεν είναι τυχαίος ο χρόνος που επέλεξε ο κατηγορούμενος να «στήσει» την υπόθεση, γιατί ήταν προεκλογική περίοδος και πίστευε ότι δεν θα «τα έβαζαν μαζί του».

«Ακόμη» συνέχισε ο εισαγγελέας «ζούμε το λεγόμενο "4-4-2", δεν θα αμφισβητούσε κάποιος έναν κολοσσό».

Νωρίτερα στην απολογία του ο προσωρινά κρατούμενος επιχειρηματίας αρνήθηκε τις κατηγορίες και επέμεινε ότι η εγγυητική ήταν γνήσια.

Όπως υποστήριξε, η όλη υπόθεση οφείλεται στην πίεση που ασκούσαν ξένοι μεγάλοι όμιλοι για την επιθετική πολιτική, που εφάρμοζε στην αγορά η ΑΣΠΙΣ. Χαρακτήρισε, επίσης, και πολιτικό το όλο ζήτημα καθώς, όπως είπε χαρακτηριστικά ο όμιλος «έπρεπε να φύγει από τη μέση». Αναρωτήθηκε μάλιστα, προς επίρρωση των ισχυρισμών περί πιέσεων από το εξωτερικό, ποιος υπουργός και ποια κυβέρνηση θα προχωρούσαν σε προεκλογική περίοδο σε ανάκληση αδειών 4 εταιρειών «δυσαρεστώντας 1,5 εκατομμύριο πελάτες και 6,5 χιλιάδες εργαζόμενους».

Η δίκη συνεχίζεται με αγορεύσεις συνηγόρων.

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news