facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 7 Απριλίου 2012

Πύργος: Στο κοινωνικό παντοπωλείο ο μισός μισθός του δημάρχου

Ο δήμαρχος Πύργου Μάκης Παρασκευόπουλος ανακοίνωσε ότι αποφάσισε να προσφέρει το 50% του μισθού μέχρι το τέλος της θητεία του,για τις ανάγκες κοινωνικού παντοπωλείου που ιδρύεται άμεσα και θα λειτουργήσει για να διαθέτει δωρεάν τρόφιμα, απορρυπαντικά και γενικά είδη πρώτης ανάγκης σε άπορους δημότες του Πύργου.

«Στο πλαίσιο αυτό, ανακοινώνω ότι εκχωρώ στο κοινωνικό παντοπωλείο του δήμου το μισό μισθό μου και συγκεκριμένα το μισό του συνόλου των καθαρών αποδοχών μου μέχρι το τέλος της θητείας μου… Ζητώ συγγνώμη για τη δημοσιοποίηση της απόφασης μου αυτής, αλλά το πράττω, θεωρώντας την όχι ως πράξη φιλανθρωπίας, αλλά ως πράξη πολιτική και συμβολική», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Παρασκευόπουλος στο δημοτικό συμβούλιο

Συνεχίζοντας είπε πως «η κοινωνική αλληλεγγύη είναι πολιτική, αφορά την αυτοοργάνωση της κοινωνίας και το κράτος, αφορά στην αναδιανομή του πλούτου, στοχεύει στον επανακαθορισμό της κοινωνίας, του κράτους και της πολιτικής στην κατεύθυνση προστασίας των αδύναμων. Διακρίνεται από την φιλανθρωπία που αφορά περισσότερο ατομικές συμπεριφορές και που δεν στοχεύει σε επηρεασμό των κοινωνικών και κρατικών δομών».

Στη δήλωσή του για το θέμα ο δήμαρχος Πύργου κάλεσε τους δημότες του, τους φορείς και τις επιχειρήσεις να στηρίξουν με κάθε τρόπο την προσπάθειά μας αυτή, από το περίσσευμα ακόμη και από το υστέρημά τους. «Κανένας πεινασμένος, κανένας γυμνός, κανένας μόνος στο δήμο Πύργου» είπε χαρακτηριστικά ο Μάκης Παρασκευόπουλος.

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news