facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 28 Απριλίου 2012

Επιχειρηματίας μηνύει το ΙΚΑ για ηθική βλάβη

Ζητάει από τον οργανισμό 500.000 ευρώ

Με μήνυση και αγωγή 500.000 ευρώ, για ηθική βλάβη, κατά του ΙΚΑ, απάντησε στην μηνυτήρια αναφορά του Ιδρύματος Κοινωνικής Ασφάλισης ο επιχειρηματίας, Μιχάλης Ζορπίδης, που είναι και πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΕΕΘ). Όπως υποστηρίζει η δικαστική προσφυγή του βασίζεται στα εξής δύο δεδομένα: δεν είναι νόμιμος εκπρόσωπος της εταιρείας και το χρέος προς το ΙΚΑ, το οποίο την προηγουμένη της μήνυσης η εταιρεία είχε σπεύσει να διακανονίσει, δεν δικαιολογεί την κατάθεση μήνυσης. Η οφειλή της εταιρείας την ώρα της μήνυσης ήταν πολύ κάτω των 150.000 ευρώ που δικαιολογεί ο νόμος και συγκεκριμένα έφθανε στα 82.000 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι, μία από τις εταιρείες στις οποίες είναι μέτοχος, όχι νόμιμος εκπρόσωπος, η «Ζορπίδης Ανώνυμη Εμπορική Εταιρία Τουριστικών – Ξενοδοχειακών – Μεταφορικών Επιχειρήσεων», είχε για την περίοδο Νοέμβριου - Δεκέμβριου 2011 οφειλές στο ΙΚΑ 162.000 ευρώ. Στις 24 Φεβρουαρίου κατεβλήθη το ποσό 73.162,76 ευρώ και ένα μήνα μετά, έξι ημέρες πριν λήξει η σχετική προθεσμία του νόμου για ρύθμιση, έγινε ο διακανονισμός στο ΙΚΑ για τα 82.000 ευρώ.

Την ίδια ημέρα το ίδρυμα υπέβαλε μηνυτήρια αναφορά και ο επιχειρηματίας με το που πληροφορήθηκε κανόνισε για την εξόφληση όλου του ποσού, λήγοντας έτσι οριστικά το θέμα. Σε συνέντευξη τύπου ο επιχειρηματίας τόνισε ότι έχει στοχοποιηθεί, γεγονός που όπως υπογράμμισε δεν μπορεί να κατανοήσει.

protothema.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news