facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

Παραιτείται από τη Νομαρχιακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ ο Γιώργος Δρακάκης!

Με μια επιστολή – κόλαφο το μέλος της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Φωκίδας Γιώργος Δρακάκης, παραιτείται από το όργανο και από μέλος του ΠΑΣΟΚ μία εβδομάδα πριν την εκλογική αναμέτρηση της 6ης Μαίου.

Ο κ. Δρακάκης που ήταν ο τελευταίος εναπομείνας της παλαιάς Ν.Ε. περιγράφει με σαφήνεια τους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτή την επιλογή την συγκεκριμένη χρονική στιγμή και αφήνει σαφώς να εννοηθεί ότι θα είναι παρών στις εξελίξεις ενώ παράλληλα καταγγέλλει τις διαδικασίες «που μέχρι την τελευταία στιγμή αποδεικνύουν δημοκρατικό έλλειμμα και κυρίως έλλειψη πατριωτισμού μέσα στο καταχρηστικό φάντασμα του πάλαι ποτέ ΠΑΣΟΚ».

Η επιστολή παραίτησης του Γιώργου Δρακάκη:

Αγαπητέ Γραμματέα,

Μετά από πολλή περίσκεψη και διάλογο με τον εαυτό μου οδηγούμαι στην απόφαση παραίτησης από μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ Φωκίδας, στην οποία παρέμεινα μετά τις μαζικές παραιτήσεις συναδέλφων μου εδώ κι εβδομάδες.

Κοιτάζω γύρω μου και διαπιστώνω ότι δεν υπάρχουν πολλά ευχάριστα πράγματα να θυμηθώ. Και το χειρότερο: δεν υπάρχει κανείς να μοιραστώ μαζί του αυτό το συναίσθημα. Προσωπικά προσπάθησα να αποφευχθεί αυτή η μοναξιά αλλά δεν έλαβα καμία στήριξη, τίποτα που να με αποτρέψει από την απογοήτευση και την διαπίστωση της διάλυσης αυτού του φορέα.

Διαπιστώνω καθημερινά ότι ο κομματικός μηχανισμός και κατ’ επέκταση η Νομαρχιακή Επιτροπή, αντί να παράγει πολιτική, κατέληξε να χρησιμοποιείται σαν παραμάγαζο εκλογικού μηχανισμού και σαν μέσο διατήρησης της εξουσίας και της καρέκλας, αυτών που το μόνο που γνωρίζουν είναι να λειτουργούν παρασιτικά και κομματικοδίαιτα, επιβαρύνοντας τον τόπο και την χώρα.

Ήρθα στο ΠΑΣΟΚ με την πεποίθηση ότι θα αγωνιστώ για μια Ελλάδα όπου οι αποφάσεις θα παίρνονται από τον Έλληνα πολίτη χωρίς ξένες εξαρτήσεις και επεμβάσεις και κυρίως χωρίς εκμεταλλεύσεις.

Προσέγγισα με ελευθερία ένα κίνημα που το κοινωνικό του προφίλ βασιζόταν σε μια πραγματικά ελεύθερη ιδεολογία και φυσιογνωμία. Με ελπίδες, όραμα, εθνική υπερηφάνεια, εθνική κυριαρχία, οικονομία, πρόνοια, παιδεία και κυρίως αξιοπρέπεια.

Και αντί γι΄ αυτά βρίσκομαι αντιμέτωπος μαζί με το σύνολο του Ελληνικού λαού με την συρρίκνωση των εισοδημάτων, την ανεργία, την καταστροφή της παραγωγικής βάσης της χώρας, την κατάργηση των ασφαλιστικών και εργασιακών δικαιωμάτων, την διεύρυνση της ύφεσης στην αγορά, την κατάλυση του κοινωνικού κράτους.

Από πολύ νωρίς είδα ότι αυτό το κόμμα δεν υφίστανται πλέον, αλλά δεν είναι στον χαρακτήρα μου να εγκαταλείπω. Τώρα όμως βλέπω ότι δεν είμαι εγώ που εγκαταλείπω αλλά το ίδιο αυτό μόρφωμα, που εξακολουθεί να λέγεται ΠΑΣΟΚ καταχρηστικά, έχει εγκαταλείψει προ πολλού κάθε τι σημαντικό και κυρίως κάθε τι αληθινό.

Δεν προτίθεμαι να γίνω θεατής της αγωνιώδους προσπάθειας ανάνηψης ενός φαντάσματος που αφού δημιούργησε βαθύ ρήγμα στην κοινωνία, οδηγεί σε βαθιά ιδεολογική και πολιτική ήττα όλο τον χώρο. Αρνούμαι να συμμετέχω σε πράξεις μη δημοκρατικές, μη ελεύθερες και μη έντιμες πολιτικά. Και μη πατριωτικές.

Οι τελευταίες πολιτικές τακτικές με αναγκάζουν να σας υποβάλλω την παραίτησή μου, από μέλος του ΠΑΣΟΚ και μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Φωκίδας, με την προσωπική βεβαιότητα ότι το ΠΑΣΟΚ πλέον έχασε ιδεολογικά και την στοιχειώδη εσωτερική δημοκρατία.

Η χώρα χρειάζεται ένα γνήσια σοσιαλιστικό και πατριωτικό φορέα που θα δώσει διέξοδο και λύσεις, με σεβασμό στο λαό και στις ανάγκες του, που θα δώσει ένα νέο πολιτικό και κοινωνικό όραμα με κινηματικά χαρακτηριστικά.

Θα το βρω αυτό το όραμα, γιατί δηλώνω «παρών» και στην προσπάθεια και στον αγώνα και στις εκλογές.

Γεώργιος Δρακάκης
Μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ Φωκίδας
Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Δελφών

fokidatv.blogspot.com/

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news