facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

"Πάρτι" συνδικαλιστών στο ΠΑΓΝΗ με τις υπερωρίες-Τι απαντά η Διοίκηση

Κέρδιζαν, σχεδόν, ένα δεύτερο μισθό!

Σε μια περίοδο που έχουν περικοπεί μισθοί και συντάξεις, που δεν υπάρχει υγειονομικό υλικό στα νοσοκομεία, που ο κόσμος δεν έχει να πληρώσει τα φάρμακά του, διευθυντικά στελέχη του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου, εξασφαλίζουν ένα ακόμη μισθό, βάζοντας υπερώριες τις οποίες δεν δικαιούνται, σύμφωνα με το νόμο.

Σύμφωνα με τους καταλόγους μισθοδοσίας, οι δύο συνδικαλιστές εισπράττουν επιπλέον 374 ευρώ το μήνα για υπερωριακή απασχόληση, αν και ο νόμος αναφέρει σαφώς, ότι "δεν επιτρέπεται η καταβολή υπερωριακής αμοιβής στους προϊστάμενους Διεύθυνσης και Γενικής Διεύθυνσης".

Κι αυτό, γιατί οι υπάλληλοι αυτοί, εκτός από τον μισθό τους εισπράττουν σε μηνιαία βάση επίδομα θέσης ύψους 400 ευρώ.

Εργαζόμενοι στο ΠΑΓΝΗ, οι οποίοι και οι ίδιοι είχαν δει τους μισθούς τους να συρρικνώνονται δραματικάκαι να μην μπορούν να καλύψουν τα έξοδα και τις υποχρεώσεις τους, έχουν επαναστατήσει μ' αυτές τις πρακτικές από κάποιους που εκμεταλλεύονται τις επιτελικές θέσεις τους και κερδίζουν επιπλέον χρήματα τα οποία δε δικαιούνται.

Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό, ότι και οι δύο, στις μισθοδοσίες του Ιανουαρίου και του Φεβρουαρίου του 2012, εισπράτουν το ίδιο ποσό της τάξης των 374,40 ευρώ για υπερωριακή απασχόληση.

ΠΗΓΗ ΠΑΤΡΙΣ

Η απάντηση της Διοίκησης

Απαντώντας στο θέμα που αναδημοσίευσε το Cretalive , η διοίκηση του Νοσηλευτικού Ιδρύματος αναφέρει:


1. Οι Υπερωρίες για τις οποίες αναφέρεσθε είναι Απογευματινή Εργασία στα πλαίσια της Ολοήμερης Λειτουργίας του Νοσοκομείου. Το σύνολο του προσωπικού που συμμετέχει στην Ολοήμερη Λειτουργία πέραν του Κανονικού Ωραρίου του είναι 233 άτομα.

Όλες οι ώρες για τις οποίες αμείβονται οι εργαζόμενοι είναι και Πραγματικές και Νόμιμες.

Ιδιαίτερα στην περίπτωση των δύο (2) Διευθυντών της Διοικητικής Υπηρεσίας
κ. Κονιδάκη και της Τεχνικής Υπηρεσίας κ. Τσατσάκη η Υπερωριακή Εργασία τους είναι περισσότερη από αυτή που αμείβονται και το έργο που προσφέρουν πολύ μεγαλύτερο.

2. Σε σχέση με τους Γραμματείς του Διοικητή και τον αριθμό δέκα (10) που ο δημοσιογράφος σας επινόησε:

Η Διοίκηση του Νοσοκομείου απασχολεί συνολικά τρία (3) άτομα σε 15ωρη ημερήσια λειτουργία και όπως καλά γνωρίζετε και τα Σάββατα και τις Κυριακές. Θα θέλαμε να μας πείτε τους υπόλοιπους επτά (7) γραμματείς του Διοικητή για να τους μάθουμε και εμείς. Επιτέλους!

Για τα υλικά του Χειρουργείου που αναφέρονται στο Δημοσίευμα δεν γνωρίζουμε να υπάρχει κανένα απολύτως θέμα παρά μόνο αν ερευνήσει κανείς τι πιθανόν «υποκρύπτεται» πίσω από το πρόσωπο που σας έδωσε την πληροφορία.

Θέλουμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι η Διοίκηση του ΠΑ.Γ.Ν.Η. - Γ.Ν.Η. «Βενιζέλειο – Πανάνειο» από την πρώτη στιγμή δίδει μάχη για να πατάξει οτιδήποτε δεν συνάδει με την Νομιμότητα και την Ηθική".

cretalive.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news