facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 10 Απριλίου 2012

Ρύθμιση για τις υπερωρίες εργαζομένων του ΙΚΑ που ασχολούνται με το εργοδωρόσημο ζητεί ο Ρ. Σπυρόπουλος

Νομοθετική ρύθμιση, με την οποία θα διασφαλίζεται η καταβολή της υπερωριακής απασχόλησης και των εξόδων κίνησης των εργαζομένων του ΙΚΑ ΕΤΑΜ που εργάζονται για την καταβολή του εργοδωρόσημου στους οικοδόμους, ζητά με επιστολή του προς τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο και τους αρχηγούς των κομμάτων, ο διοικητής του Ιδρύματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Ροβέρτος Σπυρόπουλος.

Στην επιστολή του, την οποία κοινοποιεί και προς τους υπουργούς Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Γιώργο Κουτρουμάνη και Επικρατείας Παντελή Καψή, ο κ. Σπυρόπουλος επισημαίνει ότι το ποσό που καταβάλλεται για την υπερωριακή απασχόληση στους υπαλλήλους του Ιδρύματος κατά τις περιόδους των Χριστουγέννων, του Πάσχα και των θερινών διακοπών, προκειμένου να καταβληθεί το δωρόσημο στους οικοδόμους, προέρχεται από τις κρατήσεις του Ειδικού Λογαριασμού (ΕΛΔΕΟ), που καταβάλουν οι εργοδότες οικοδομοτεχνικών έργων και ουσιαστικά, μέσω του ΙΚΑ, αποδίδονται στους οικοδόμους τα επιδόματα εορτών και αδείας για λογαριασμό των εργοδοτών.

Αυτό γίνεται, τονίζει ο κ. Σπυρόπουλος, λόγω της φύσεως του επαγγέλματος των οικοδόμων, οι οποίοι απασχολούνται σε πολλούς εργοδότες κατά τη διάρκεια της περιόδου που υπολογίζονται τα δώρα.

Ο διοικητής του ΙΚΑ επισημαίνει, ότι παρ' ότι οι υπερωρίες στους υπαλλήλους του ΙΚΑ που αφορούν την καταβολή του δωρόσημου, καταβάλλονται από το 1963, οπότε και συστάθηκε ο Ειδικός Λογαριασμός, μετά την καταβολή του προηγούμενου αδειοδωρόσημου ορισμένοι επίτροποι του Ελεγκτικού Συνεδρίου δεν ενέκριναν τις σχετικές δαπάνες, με αποτέλεσμα άλλοι υπάλληλοι να πληρωθούν τις υπερωρίες και άλλοι όχι.

Ο κ. Σπυρόπουλος θέτει και το θέμα της απόρριψης από επιτρόπους του Ελεγκτικού Συνεδρίου και των εξόδων κίνησης, των υπαλλήλων του ιδρύματος που ασχολούνται με την καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας και σημειώνει, ότι «οι δαπάνες συνδέονται με τις άοκνες και σταθερές προσπάθειες για την πάταξη της εισφοροδιαφυγής και αφορούν πραγματικά έξοδα όπως έξοδα κίνησης και καύσιμα κατά τις μετακινήσεις των υπαλλήλων από την υπηρεσία προς την έδρα των επιχειρήσεων».

Η ρύθμιση, είναι αναγκαία προκειμένου να συνεχιστεί η καταβολή του αδειοδωρόσημου στους οικοδόμους που εφαρμόζεται χωρίς προβλήματα τα τελευταία 50 χρόνια, καταλήγει ο διοικητής του ΙΚΑ.

naftemporiki.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news