facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

Αντιδρούν στην εξίσωση φόρων πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης

Βενζινοπώλες της Κοζάνης εκφράζουν την έντονη αντίθεσή τους

Την έντονη διαμαρτυρία τους εκφράζουν οι βενζινοπώλες της Κοζάνης, οι οποίοι αντιδρούν στην εξίσωση του ειδικού φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης, με εκείνον τού πετρελαίου κίνησης.

«Είμαστε κάθετα αντίθετοι στην εξίσωση φόρων πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης. Η κυβέρνηση μάς θεωρεί πολίτες τρίτης κατηγορίας και δεν λαμβάνει υπόψη της την περιοχή μας, η οποία έχει τις δυσμενέστερες καιρικές συνθήκες, καθ’ όλη τη διάρκεια του χειμώνα, ο οποίος είναι μακρύς και βαρύς», ανέφερε στο ΑΜΠΕ ο πρόεδρος τού Σωματείου Βενζινοπωλών Νομού Κοζάνης, Γιώργος Χατζηκυπραίου, επισημαίνοντας πως στην πόλη τής Φλώρινας οι θερμοκρασίες έπεσαν έως και -24 βαθμούς Κελσίου, όλο τον περασμένο Γενάρη.

Ο κ. Χατζηκυπραίου είπε ότι παρά τις επανειλημμένες διαμαρτυρίες των κατοίκων και των φορέων της περιοχής, αλλά και γενικότερα της Δυτικής Μακεδονίας, αυτές ποτέ δεν ελήφθησαν υπόψη από τους αρμόδιους.

Επισήμανε ότι η κίνηση στην πώληση καυσίμων στο Ν. Κοζάνης έχει πέσει κάτω από 40% και πρόσθεσε πως πολλά πρατήρια καυσίμων στην Κοζάνη έχουν ήδη κλείσει ή αλλάζουν συνέχεια χέρια.

«Από τα 165 συνολικά βενζινάδικα στο Νομό μας, έφτασαν να λειτουργούν περίπου τα 80», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Χατζηκυπραίου και κατέληξε λέγοντας ότι «υπάρχει τεράστια αναστάτωση στους κατοίκους της περιοχής μας».

Η εξίσωση φόρων στο πετρέλαιο προβλέπει επιδόματα σε ευαίσθητες ομάδες

Με ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών διευκρινίζει ότι στο σχεδιασμό για την εξίσωση των φόρων του πετρελαίου θέρμανσης με το πετρέλαιο κίνησης προβλέπεται μηχανισμός αποζημίωσης ευαίσθητων ομάδων.

Στην ανακοίνωση του υπουργείου αναφέρεται ότι υπάρχουν τα περιθώρια για την κάλυψη της δαπάνης αυτής στον προϋπολογισμό.

«Η εξίσωση των φόρων πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης εντάσσεται στις υποχρεώσεις του επικαιροποιημένου Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος Οικονομικής Πολιτικής, το οποίο έχει υπερψηφίσει στη Βουλή και η Νέα Δημοκρατία που στηρίζει την κυβέρνηση του Πρωθυπουργού, κ. Λουκά Παπαδήμου» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

newsbeast.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news