facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

Στο φως νέα υπόθεση παράνομων συνταγογραφήσεων

Το δρόμο της Δικαιοσύνης έχει πάρει μία ακόμη υπόθεση παράνομων συνταγογραφήσεων που αποκαλύφθηκε σε έλεγχο των επιθεωρητών Υγείας στη Θεσσαλονίκη και στην οποία εμπλέκονται μία φαρμακοποιός και τέσσερις γιατροί του ΙΚΑ

Η φαρμακοποιός φέρεται να λάμβανε χρήματα από συνταγές που υπέγραφαν οι γιατροί σε βιβλιάρια ηλικιωμένων - ασφαλισμένων στο Ίδρυμα. Οι συνταγές αφορούσαν ψυχοτρόπα φάρμακα, μέρος των οποίων η φαρμακοποιός χορηγούσε κανονικά στους ασφαλισμένους που αντιμετώπιζαν σχετικές παθήσεις, κι επομένως απαιτείτο η λήψη τους, ενώ τα υπόλοιπα σκευάσματα τα τοποθετούσε στα ράφια της επιχείρησής της και τα διέθετε προς πώληση.

Οι εμπλεκόμενοι αντιμετωπίζουν την κατηγορία της απάτης σε βάρος του Δημοσίου, σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου 1608/50 περί καταχραστών του Δημοσίου, καθώς, η ζημιά στα ταμεία του ΙΚΑ, για τη διετία 2009 και 2010, διάστημα κατά το οποίο διαπιστώθηκε η δράση τους, αγγίζει τις 180.000 ευρώ.

Το επόμενο διάστημα ο γ' ειδικός ανακριτής Θεσσαλονίκης θα αποστείλει κλήσεις στους κατηγορουμένους προκειμένου να απολογηθούν.

newscode.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news