facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

«Ώρα μηδέν» για το ασφαλιστικό σύστημα

Κραχ στο Ασφαλιστικό σκηνοθέτησε η τρόικα

«Εκρηκτική» είναι η κατάσταση στα ασφαλιστικά Ταμεία λόγω της οικονομικής κρίσης και νέα επώδυνα μέτρα περιμένουν τους συνταξιούχους τον Ιούνιο.

Εκτιμάται πως 9 δισεκατομμύρια ευρώ θα είναι φέτος οι απώλειες των Ταμείων λόγω της ύφεσης, με αποτέλεσμα ο... λογαριασμός να πηγαίνει για ακόμα μία φορά στους ασφαλισμένους. Η μείωση των μι­σθών, η αύξηση της ανεργίας, η εισφοροδιαφυγή και το κούρεμα των ομολόγων είναι μόνο μερικές αιτίες για το αδιέξοδο του ασφαλιστικού συστήματος.

Η τρόικα θα... επισκεφθεί εκ νέου τη χώρα μας τον Ιούνιο και θα θέσει θέμα περικοπών για να κλείσει η «μαύρη τρύπα» των Ταμείων.

Το νέο πακέτο μέτρων θα περιλαμβάνει περικοπές στις κύριες και τις επικουρικές συντάξεις, ενώ κεντρική κατεύθυνση των παρεμβάσεων είναι η «σύνδεση» εισφορών και παροχών. Η έκταση των παρεμβάσεων είναι σε άμεση συνάρτηση με τη γενικότερη πορεία της χώρας.

Σε περίπτωση που δεν αναστραφεί η κατάσταση, τα μέτρα θα διαδέχονται το ένα το άλλο και οι συνταξιούχοι θα βλέπουν το εισόδημά τους να μειώνεται.

Στο στόχαστρο θα βρεθούν κυρίως όσες συντάξεις υπερβαίνουν τα 1.300 ευρώ, ενώ στις επικουρικές, με τις προωθούμενες ρυθμίσεις, το ποσοστό αναπλήρωσης θα κυμαίνεται από 20% έως 45%.

ΠΕΝΤΕ ΝΑΡΚΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ

Βόμβα έτοιμη να εκραγεί θυμίζει το ασφαλιστικό σύστημα, καθώς τα περισσότερα Ταμεία βρίσκονται πλέον σε οικονομικό αδιέξοδο. Η κρίση οδηγεί τα έσοδα σε ελεύθερη πτώση και η κρατική χρηματοδότηση, όπως όλα δείχνουν, θα έχει εξαντληθεί το φθινόπωρο.

Ουσιαστικά η κατάσταση είναι πλέον μη αναστρέψιμη, με δεδομένο πως η τρόικα δεν αφήνει περιθώρια για αύξηση της χρηματοδότησης των ασφαλιστικών φορέων. Η λήψη νέων επώδυνων μέτρων αποτελεί μονόδρομο, ενώ η έκταση των παρεμβάσεων είναι σε άμεση συνάρτηση με τη γενικότερη πορεία της χώρας.

Όπως αναφέρει το ΄Εθνος, πέρυσι η οικονομική κρίση «στοίχισε» στα ασφαλιστικά ταμεία 4,5 δισεκατομμύρια ευρώ (απώλεια εσόδων από μείωση μισθών και αύξηση ανεργίας). Φέτος το ποσό αυτό στην καλύτερη περίπτωση αναμένεται να «κλείσει» στα 9 δισεκατομμύρια ευρώ, φέρνοντας πιο κοντά την «ώρα μηδέν» του ασφαλιστικού συστήματος.

newsbeast.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news