facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

Η Διεθνής Αμνηστία λέει «όχι» στα κέντρα κράτησης

Ζητεί απόσυρση των μέτρων

«Βαθιά ανησυχητικό» χαρακτηρίζει η Διεθνής Αμνηστία το σχέδιο για τη συγκέντρωση και κράτηση παράνομων μεταναστών και αιτούντων άσυλο στην Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που ενδεχομένως να μεταφέρουν μολυσματικές ασθένειες όπως ο ιός HIV.

Στο στόχαστρο μπαίνουν εκείνοι που θεωρούνται ευάλωτοι σε τέτοιες ασθένειες με βάση τη χώρα προέλευσής τους, τις κακές συνθήκες ζωής, την σεξουαλική απασχόλησή τους ή τη χρήση ναρκωτικών.

«Αυτά τα πολύ ανησυχητικά μέτρα στοχοποιούν τους πιο ευάλωτους ανθρώπους», δήλωσε η εκπρόσωπος της Διεθνούς Αμνηστίας Jezerca Tigani.

«Οι ελληνικές αρχές πρέπει να αποσύρουν τα μέτρα άμεσα καθώς μόνο θα επιδεινώσει το στιγματισμό των μεταναστών και των αιτούντων άσυλο στη χώρα», τονίζει.

«Η κράτηση λόγω μετανάστευσης χρησιμοποιείται μόνο ως έσχατο μέτρο και η σύλληψη παράνομων μεταναστών χωρίς να αναζητούνται εναλλακτικά μέτρα παραβιάζει τις διεθνείς υποχρεώσεις της Ελλάδας», πρόσθεσε.

«Είναι ανησυχητικό που εκείνοι που ζητούν διεθνή προστασία βρίσκονται επίσης αντιμέτωποι με το ενδεχόμενο κράτησης. Οι μετανάστες και οι αιτούντες άσυλο δεν είναι εγκληματίες και δεν θα πρέπει να αντιμετωπίζονται ως τέτοιοι», αναφέρει.

Σημειώνει επίσης πως δεν υπάρχουν κατάλληλες εγκαταστάσεις στα σύνορα της Ελλάδας για τον εντοπισμό εκείνων των ατόμων που χρήζουν διεθνής προστασίας, όπως είναι τα θύματα βασανιστηρίων.

newsbeast.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news