facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

«Ανοίγει» η Αμυγδαλέζα ως τα τέλη της εβδομάδας

Στα τέλη αυτής της εβδομάδας θα λειτουργήσει το πρώτο κέντρο φιλοξενίας αλλοδαπών στην Αμυγδαλέζα με άμεσο στόχο να μαζέψουν όσο το δυνατόν περισσότερους λαθρομετανάστες από το κέντρο της Αθήνας, να τους απελαύνουν μέσα σε 20 –25 ημέρες και να δημιουργήσουν ένα μεγάλο κύμα εθελούσιας επιστροφής παρανόμων στις χώρες τους.

Μάλιστα από σήμερα ξεκινάει και η διαδικασία καταγγελιών για σπίτια όπου στοιβάζονται δεκάδες λαθρομετανάστες. «Από το πρωί της Τετάρτης το κέντρο της Άμεσης Δράσης θα δέχεται αυτές τις γνωστοποιήσεις – καταγγελίες και θα υπάρχει διαχωρισμός αυτών που συλλαμβάνονται. Οι άρρωστοι θα πηγαίνουν στα νοσοκομεία και οι παράνομοι θα πηγαίνουν στα Κέντρα Κράτησης και Φιλοξενίας για απέλαση. Για όσους είναι νόμιμοι, θα γίνεται πλήρης γνωστοποίηση και διερεύνηση των στοιχείων τους, έτσι ώστε να μην επαναληφθούν τέτοιου είδους φαινόμενα» τόνισε οκ. Μιχάλης Χρυσοχοίδης.

Αντίθετος ο Μάκης Βορίδης

Την ίδια ώρα οι εργασίες στο χώρο κράτησης έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί, απομένουν μικρές λεπτομέρειες, αν και όπως λένε επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ ολόκληρο το κέντρο θα είναι στη διάθεση των αρχών στα μέσα Μάιου. Ουσιαστικά πρόκειται για ένα χώρο στη σχολή Αστυνομίας στην Αμυγδαλέζα, με δεκάδες κοντέινερς τα οποία φιλοξενούσαν εκατοντάδες αστυνομικούς από την επαρχία που ήρθαν για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004. Χθες, μάλιστα για το συγκεκριμένο θέμα διαφώνησε ο υπουργός Μεταφορών κ. Μάκης Βορίδης, οποίος δήλωσε αντίθετος με τη λειτουργία του κέντρου κράτησης επισημαίνοντας πως «Εκεί που πρόκειται να μετακινηθούν οι μετανάστες υπάρχουν σπιτάκια για σεισμόπληκτους που ανήκουν στη δική μου ευθύνη. Δεν πρόκειται να μπει κανένας σε σπιτάκι στα κοντέινερς για τους σεισμόπληκτους».

Στόχος τα 1200 άτομα

Οι σαρωτικές επιχειρήσεις (ήδη γίνονται καθημερινά μίνι επιχειρήσεις «σκούπα») στις λεγόμενες «κόκκινες» περιοχές θα ξεκινήσουν μόλις ολοκληρωθεί ο χώρος κράτησης μεταναστών στην Αμυγδαλέζα. Σύμφωνα με τον κ. Μιχάλη Χρυσοχοίδη, το πρώτο κέντρο θα λειτουργήσει έως την ερχόμενη εβδομάδα με 220 άτομα. Στη συνέχεια και έως τις 15 Μαΐου θα φτάσουν τα 1.200. Θα φυλάσσονται από αστυνομικούς και από ιδιώτες σεκιουριτι.

Την ευθύνη για την ασφάλεια θα την έχει η ΕΛ.ΑΣ. Όμως αυτό θα γίνει σε δυο επίπεδα… Θα υπάρχει επαρκής αριθμός αστυφυλάκων που θα φυλάνε το κέντρο κράτησης. Στο εσωτερικό θα υπάρχουν υπάλληλοι ιδιωτικών εταιρειών φύλαξης, οι οποίοι θα είναι άοπλοι. Παράλληλα θα προσλάβουν και άλλο προσωπικό, ενώ θα γίνουν και νέες προσλήψεις ειδικών φρουρών.

Παράλληλα, όπως διαβεβαίωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, οι μη νόμιμοι μετανάστες που θα κρατούνται σε αυτά τα κέντρα θα μένουν λίγες εβδομάδες (3 έως το πολύ )4 και στη συνέχεια με πληρωμένο εισιτήριο θα επιστρέφουν στις πατρίδες τους, λαμβάνοντας παράλληλα μια μικρή οικονομική ενίσχυση.

protothema.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news