facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

Διαβεβαιώσεις Χρυσοχοΐδη στο δήμαρχο Αχαρνών για το κέντρο στην Αμυγδαλέζα

«Θα ενισχυθεί η αστυνόμευση»

Τη διαβεβαίωση ότι ο χώρος φιλοξενίας παράνομων μεταναστών που σχεδιάζεται να δημιουργηθεί στην Αμυγδαλέζα θα συνοδεύεται από ενίσχυση της αστυνόμευσης σε όλο τον Δήμο Αχαρνών έδωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μ.Χρυσοχοΐδης στη συνάντηση που είχε με τον δήμαρχο της περιοχής, Σ.Ντούρο και εκπροσώπους του Δημοτικού Συμβουλίου.

Οι εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης μετέφεραν στον υπουργό τους προβληματισμούς τους σχετικά με τις συνθήκες υγιεινής, ασφάλειας και σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που θα επικρατούν στους χώρους αυτούς, εκφράζοντας τον φόβο για την υποβάθμιση της περιοχής γύρω από τις συγκεκριμένες εγκαταστάσεις.

Από την πλευρά του, ο κ. Χρυσοχοΐδης διαβεβαίωσε το Δημοτικό Συμβούλιο Αχαρνών ότι η χρήση των εγκαταστάσεων στην Αμυγδαλέζα θα είναι πιλοτική και μέχρι να ξεκινήσει η λειτουργία και άλλων χώρων προσωρινής φιλοξενίας στην υπόλοιπη Ελλάδα, θα ωφελήσει την τοπική κοινωνία, καθώς θα προσφέρει σημαντικό αριθμό θέσεων εργασίας, κατά το διάστημα λειτουργίας τους, στους κατοίκους της περιοχής.

Επιπλέον, θα συνοδευτεί και από ειδικό επιχειρησιακό σχέδιο της Ελληνικής Αστυνομίας για την ενίσχυση της αστυνόμευσης και την καταπολέμηση της εγκληματικότητας στον Δήμο Αχαρνών.

Ο κ. Χρυσοχοϊδης επανέλαβε ότι αποτελεί απόφαση της κυβέρνησης, οι χώροι προσωρινής φιλοξενίας να δημιουργηθούν σε όλη τη χώρα και να λειτουργήσει τουλάχιστον ένας, πριν από τις επικείμενες εθνικές εκλογές, καθώς και ότι οι χώροι αυτοί θα λειτουργούν βάσει των ευρωπαϊκών προδιαγραφών, με απόλυτο σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα και τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών.

Στη συνάντηση συμμετείχε και ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γ.Σγουρός.

in.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news