facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

Κακουργηματικές διώξεις για το πάρτι εκατομμυρίων των συνδικαλιστών της ΔΕΗ

Βαρύτατες κατηγορίες, σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου, απήγγειλαν οι εισαγγελείς κατά των υπευθύνων των διοικήσεων της ΔΕΗ την περίοδο 1999- 2010, αλλά και της ΓΕΝΟΠ- ΔΕΗ και του Οργανισμού Κοινωνικών Δραστηριοτήτων Εργαζομένων (ΟΚΔΕ), για την υπόθεση των παροχών, αξίας πολλών εκατομμυρίων ευρώ, για δραστηριότητες της συνδικαλιστικής οργάνωσης των εργαζομένων στην επιχείρηση.

Η ποινική δίωξη ασκήθηκε μετά το πέρας προκαταρκτικής εξέτασης που διενήργησαν οι εισαγγελείς Αρ. Κορρέας και Ελένη Σίσκου, με αφορμή πόρισμα του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρου Ρακιντζή για υπέρογκα -σύμφωνα με το αποτέλεσμα του ελέγχου- έξοδα της επιχείρησης προς τα σωματεία εργαζομένων.

Η δίωξη που άσκησαν οι δύο εισαγγελείς, βάσει των στοιχείων του πορίσματος, προϊόν ενδελεχούς μελέτης συμβάσεων αλλά και εξέτασης μαρτύρων εκ των οποίων κάποιοι με την ιδιότητα του υπόπτου τόσο από την ΔΕΗ όσο και από την ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, αφορά τα εξής αδικήματα:
- Απιστία στην υπηρεσία, κατά συναυτουργία και μη και κατ΄εξακολούθηση, σε βάρος Νομικού Προσώπου, από υπαίτιο που μεταχειρίστηκε ιδιαίτερα τεχνάσματα, από την οποία υπήρξε ιδιαίτερα μεγάλης αξίας ελάττωση της περιουσίας του Δημοσίου.
Η κατηγορία στρέφεται σε βάρος των νομίμων εκπροσώπων της επιχείρησης (προέδρους, διευθύνοντες συμβούλους, μέλη ΔΣ, της δεκαετίας 1999- 2010).
- Άμεση συνέργεια στην απιστία, κατηγορία που στρέφεται σε βάρος των νομίμων εκπροσώπων της ΓΕΝΟΠ- ΔΕΗ και του ΟΚΔΕ της ΔΕΗ.
- Απάτη κατά συναυτουργία και κατ΄εξακολούθηση σε βάρος Νομικού Προσώπου, που αφορά τους αρμοδίους υπαλλήλους, στελέχη και μη, που έλεγξαν και ενέκριναν την εκταμίευση επίμαχων ποσών την τριετία 2008- 2010. Στρέφεται επίσης και σε βάρος εκπροσώπων της ΓΕΝΟΠ- ΔΕΗ και κάθε άλλου υπευθύνου που συμμετείχε στην όλη παράνομη δραστηριότητα.
Δηλώσεις για τη δίωξη που ασκήθηκε έκαναν δηλώσεις η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Ντόρα Μπακογιάννη και ο εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ, Κ. Αϊβαλιώτης. Συγκεκριμένα:
ΔΗΣΥ: Τέτοιες λογικές έφεραν την Ελλάδα στα πρόθυρα της χρεοκοπίας
«Η Δημοκρατική Συμμαχία ήταν το πρώτο κόμμα το οποίο ανέδειξε την παθογένεια συνδικαλιστικών οργανώσεων όπως η ΓΕΝΟΠ. Τότε κατηγορηθήκαμε» είπε η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Ντόρα Μπακογιάννη.
«Σήμερα πλέον που ο κ. Ρακιτζής έφερε στο φως της δημοσιότητας τα συγκεκριμένα στοιχεία, πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι τέτοιου είδους λογικές που επικράτησαν όλα τα τελευταία χρόνια, έφεραν ουσιαστικά την Ελλάδα στα πρόθυρα της χρεοκοπίας. Σήμερα πλέον αυτές οι λογικές δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές» κατέληξε η κ. Μπακογιάννη.
ΛΑΟΣ: Οι τραμπούκοι οδηγούνται στο εδώλιο του κατηγορουμένου
«Οι τραμπούκοι που αναποδογύριζαν γραφεία και κουνούσαν απειλητικά τα δάχτυλα, τώρα οδηγούνται στο εδώλιο του κατηγορουμένου» σχολίασε ο Εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ, Κωστής Αϊβαλιώτης. «Εάν αυτά είχαν γίνει την ώρα που έπρεπε, πολλά πράγματα θα είχαν αποσοβηθεί».

ethnos.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news