facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 3 Απριλίου 2012

Απεργία πείνας για το σχέδιο Βορίδη

Διαμαρτύρονται οι ιδιοκτήτες των επαρχιακών ταξί Ηρακλείου

Σε απεργία... πείνας προχώρησαν χθες το βράδυ τρεις ιδιοκτήτες επαρχιακών ταξί, στήνοντας σκηνές έξω από τα γραφεία της Περιφέρειας Κρήτης, σύμφωνα με το cretalive.

Αιτία το σχέδιο Νόμου Βορίδη που τους αφαιρεί, όπως υποστηρίζουν, το δικαίωμα να εργαστούν σε τουριστικές περιοχές, σε αντίθεση με τα ταξί του Ηρακλείου.

Σε ανακοίνωσή τους τα επαρχιακά σωματεία του νομού Ηρακλείου εκφράζουν τη συμπαράστασή τους στους συναδέλφους τους απεργούς και προχωρούν σε απεργία αφήνοντας χωρίς ταξί την ενδοχώρα του Ηρακλείου.

Πριν λίγες μέρες αντιπροσωπεία τους έκανε λόγο για νομοσχέδιο - «ταφόπλακα», ενώ πραγματοποίησαν και συγκέντρωση διαμαρτυρίας, έξω από τα γραφεία της Περιφέρειας Κρήτης, αντιδρώντας στην απελευθέρωση του επαγγέλματός τους. Ζητούσαν, παράλληλα, να μείνει ελεύθερη, χωρίς γεωγραφικούς περιορισμούς, όλη η περιφερειακή ενότητα του Ηρακλείου.

Με βάση το προωθούμενο σχέδιο Νόμου, όπως είχαν υποστηρίξει τότε, προβλέπεται διεύρυνση της έδρας του δήμου Ηρακλείου από το Φόδελε μέχρι τα Μάλια, θέτοντας δηλαδή γεωγραφικά εμπόδια στην ελεύθερη άσκηση του επαγγέλματος.

newsbeast.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news