facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

Από τους 600 οίκους ανοχής μόνο οι 7 έχουν άδεια

Από τους εξακόσιους οίκους ανοχής που υπάρχουν σήμερα στην Αθήνα μόνο οι επτά είναι νόμιμοι, οι υπόλοιποι πεντακόσιοι ενενήντα τρεις είναι παράνομοι, τόνισε ο υπουργός Υγείας προσθέτoντας πως η σύφιλη, η φυματίωση, η ηπατίτιδα Β και τα κρούσματα του ιού του αίηντς σαρώνουν, λόγω της αθρόας προσέλευσης μεταναστών.
«Το αίηντς παρουσιάζει αύξηση μοναδική στα ευρωπαϊκά χρονικά αφού αυξήθηκαν τα κρούσματα κατά 1000% . Αν κοιτάγαμε μόνο τις δυνάμεις μας, οι δυνατότητες μας είναι περιορισμένες ως Υπουργείο Υγείας. Τώρα, όμως, πια που και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έχει πάρει και αυτό παράλληλες πρωτοβουλίες και είμαστε στην ίδια κατεύθυνση. Έχω εκδώσει μία Υγειονομική Διάταξη που δίνει το δικαίωμα στις δυνάμεις του Υπουργείου Υγείας να κάνουν υποχρεωτικό έλεγχο οπουδήποτε, σε οίκους ανοχής, σε χώρους όπου στεγάζονται χωρίς να τηρούνται οι συνθήκες υγιεινής μετανάστες, κάνουμε λοιπόν έρευνες και τις έχουμε ήδη αρχίσει», τόνισε ο Ανδρέας Λοβέρδος.


Ο υπουργός Υγείας βρίσκεται από το περασμένο Σάββατο στις Βρυξέλλες και στην Δανία, όπου εκτός από το συμβούλιο των Υπουργών Υγείας, σκοπός του ταξιδιού ήταν η ενημέρωση των εταίρων για το θέμα της λαθρομετανάστευσης , τους κινδύνους και τα μέτρα θωράκισης που πρέπει να ληφθούν.

ygeianews.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news