facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

Σε λάθος γονείς δόθηκαν από μαιευτήριο δύο κορίτσια και το ανακάλυψαν 27 χρόνια μετά

Συγκλονισμό προκαλεί στην κυπριακή κοινή γνώμη και όχι μόνο η αποκαλυπτική ιστορία των δύο κοριτσιών που έφερε χθες στο φως της δημοσιότητας η «Αλήθεια» και τα οποία από λάθος στην κλινική όπου γεννήθηκαν πριν από 27χρονια βρέθηκαν να μεγαλώνουν το ένα στην οικογένεια του άλλου, χωρίς κανένας να γνωρίζει οτιδήποτε. Το δημοσίευμα της «Αλήθειας» πέρασε τα κυπριακά σύνορα, καθώς επιδείχθηκε έντονο δημοσιογραφικό ενδιαφέρον από όλες σχεδόν τις ηλεκτρονικές εφημερίδες στην Ελλάδα, οι οποίες ανάρτησαν το ρεπορτάζ στις ιστοσελίδες τους, κατατάσσοντάς το μεταξύ των πρώτων ειδήσεών τους.Η αποκάλυψη της αλήθειας για το μεγάλο λάθος έγινε εντελώς τυχαία και από κάποιες συμπτώσεις οι οποίες προκάλεσαν απορίες και ερωτηματικά στο ένα από τα δύο κορίτσια, όταν σε ηλικία 16 ετών χρειάστηκε για λόγους υγείας να κάνει αναλύσεις αίματος.

Από τις αναλύσεις αίματος διαπίστωσε ότι η ομάδα αίματός της δεν είχε καμία σχέση με κανέναν από τους γονείς της οπότε άρχισε να σκέφτεται και να διερωτάται εάν ήταν υιοθετημένη και της το κρατούσαν μυστικό. Η επιμονή της αυτή, παρά τις διαβεβαιώσεις των γονιών της ότι ήταν πραγματικό παιδί τους και ότι η μητέρα της τη γέννησε σε συγκεκριμένη κλινική της Λεμεσού, κράτησαν μερικά χρόνια. Σε ηλικία 20 ετών και όταν χρειάστηκε για λόγους σπουδών να κάνει ιατρικές εξετάσεις έπεισε τους γονείς της να κάνουν αναλύσεις αίματος τύπου DNA ώστε να ξεκαθαρίσει τις απορίες και ερωτήματα που τη βασάνιζαν όλα αυτά τα χρόνια. Οι γονείς προφανώς για να την πείσουν ότι ήταν πραγματικό τους παιδί συναίνεσαν και έκαναν τις εξειδικευμένες αναλύσεις αίματος. Τα αποτελέσματα ήταν για όλους σοκαριστικά, καθώς διαπιστώθηκε ότι μητέρα και πατέρας δεν είχαν καμία βιολογική σχέση με την 20χρονη κόρη τους.

ΤΟ ΙΔΙΟ ΟΝΟΜΑ. Η 20χρονη άρχισε τότε έναν αγώνα δρόμου να βρει την άκρη του νήματος, χρησιμοποιώντας κάθε μέσω που μπορούσε, μέχρι που έφτασε στον βιολογικό της αδελφό μέσω του facebook, στον οποίο ωστόσο δεν αποκάλυψε την αλήθεια καθώς ήθελε πρώτα να εξακριβώσει την αλήθεια πέραν πάσης αμφιβολίας. Παράλληλα αναζήτησε στοιχεία από την κλινική που γεννήθηκε όπου διαπίστωσε ότι την ίδια ημέρα γέννησής της είχε γεννηθεί ένα ακόμη κοριτσάκι με διαφορά πέντε λεπτών. Αυτό το στοιχείο της έδωσε συγκεκριμένο κατευθυντήριο στοιχείο για την αναζήτηση της, μέχρι που έφτασε στους βιολογικούς της γονείς, οι οποίοι πείστηκαν μετά από εξηγήσεις που τους έδωσε να κάνουν όλοι αναλύσεις DNA. Ιδιαίτερα πείσμωσε όταν είδε φωτογραφίες της βιολογικής της μητέρας, με την οποία έχουν απίστευτη ομοιότητα. Πολλές όμως ομοιότητες έχει και το άλλο κορίτσι με τη βιολογική της μητέρα όπως και με τον βιολογικό της πατέρα. Επίσης η μοίρα έπαιξε ένα ακόμη παιχνίδι στα τόσα, αφού μητέρα και κόρη έχουν το ίδιο όνομα.

Οι δύο οικογένειες οι οποίες κατάγονται από τη Λεμεσό παρ' όλο ότι έχουν περάσει κάποιες εβδομάδες από την απίστευτη αποκάλυψη, εξακολουθούν να βρίσκονται σε κατάσταση σοκ, αρνούμενες να πιστέψουν ότι αυτή η απίστευτη ιστορία συμβαίνει στις ίδιες. Η μόνη ίσως που αντιμετωπίζει με φοβερή ψυχραιμία την όλη υπόθεση είναι η μια από τις δύο 27χρονες, που με την επιμονή της έκανε τη μεγάλη αποκάλυψη. Το δεύτερο κορίτσι που μόλις πριν μερικές εβδομάδες ενημερώθηκε ότι οι βιολογικοί της γονείς είναι άλλοι από αυτούς που τη μεγάλωσαν, δεν μπορεί να αποδεχθεί το παιχνίδι που της έπαιξε η μοίρα. Σύμφωνα με το φιλικό της περιβάλλον εξακολουθεί να βρίσκεται σε κατάσταση σύγχυσης διερωτώμενη εάν αυτό που της συμβαίνει είναι πραγματικό ή πρόκειται για κανένα κακόγουστο αστείο ή κάποιο κακό όνειρο και όταν ξυπνήσει θα επανέλθουν όλα όπως τα γνώρισε μέχρι τα 27 της χρόνια.

ΕΠΙΦΥΛΑΚΤΙΚΟΙ. Η «Αλήθεια» συνεχίζοντας την έρευνα της γι' αυτή την απίστευτη ιστορία και πρωτοφανή για τα κυπριακά δεδομένα, φέρνει σήμερα στο φως νέα στοιχεία που αφορούν τις δύο οικογένειες, αν και οι ίδιοι οι πρωταγωνιστές αποφεύγουν να μιλήσουν, αφού φέρεται να μην έχουν ακόμη συνειδητοποιήσει τι τους συμβαίνει και προσπαθούν να συνέλθουν από το σοκ. Παράλληλα δείχνουν να μην επιθυμούν τη δημοσιοποίηση των ονομάτων των οικογενειών τους, ιδιαίτερα μετά τη δημοσιότητα που δόθηκε με το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της «Αλήθειας». Πάντως στη συνάντηση που έγινε των δύο οικογενειών την ημέρα του Πάσχα σε χωριό της Λεμεσού, επικρατούσε κλίμα αυτοσυγκράτησης και οι πρωταγωνιστές ήταν αρκετά επιφυλακτικοί. Ωστόσο φέρεται να έχουν έρθει σε επαφή και οι δύο οικογένειες με τους νομικούς τους συμβούλους προκειμένου να συντονιστούν για τις ενέργειες που ενδεχομένως θα αποφασίσουν να προβούν, χωρίς να αποκλείεται να κινηθούν και νομικά εναντίον του κλινικάρχη. Η «Αλήθεια» επικοινώνησε με τον κλινικάρχη, ο οποίος όμως απέφυγε να προβεί σε οποιοδήποτε σχόλιο, αρνούμενος να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει, επιφυλασσόμενος για τις αντιδράσεις του.

ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ. Πάντως όπως δήλωσε χθες ο διευθυντής του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού Α', ιατρικός λειτουργός Χρυσόστομος Ανδρονίκου, το υπουργείο Υγείας δεν αποκλείεται να προχωρήσει σε διερεύνηση της υπόθεσης καθώς όπως είπε και ο ίδιος είναι συγκλονισμένος από την όλη υπόθεση. Ανέφερε πως δεν είναι σε θέση να γνωρίζει κατά πόσο οι ιδιωτικές κλινικές κρατάνε αρχείο για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα, αυτό είναι μέρος της έρευνας, ενώ για το Νοσοκομείο Λεμεσού και για όλα τα κρατικά νοσηλευτήρια που διαθέτουν μαιευτικές κλινικές υπάρχουν αρχεία όλων όσοι έχουν γεννηθεί σε αυτά. Πρόσθεσε ότι στα πλαίσια μιας ενδεχόμενης έρευνας, τα στοιχεία μπορούν να εξακριβωθούν και από το ληξιαρχείο στην Επαρχιακή Διοίκηση όπου αμέσως μετά που γεννιέται ένα παιδί καταχωρείται στο ληξιαρχικό μητρώο. Ο κ. Ανδρονικού χαρακτήρισε το περιστατικό ως πρωτοφανές για τα ιατρικά δεδομένα της Κύπρου και θα πρέπει να διερευνηθεί ώστε να εντοπιστούν οι ένοχοι αυτής της απίστευτης ιστορίας. Στο μεταξύ, η εφημερίδα μας επικοινώνησε και με τον υπουργό Υγείας Σταύρο Μαλά. Όπως μας δήλωσε, το υπουργείο θα ζητήσει λεπτομέρειες από την κλινική για τις συνθήκες που έγινε το λάθος και θα εξετάσει τις ασφαλιστικές δικλίδες προκειμένου να αποφεύγονται τέτοια σοβαρά λάθη. Το υπουργείο Υγείας διευκρίνισε ο κ. Μαλάς δεν είναι υπεύθυνο για τα ιδιωτικά νοσηλευτήρια όμως, πρόσθεσε, τέτοια περιστατικά ενδιαφέρουν το υπουργείο.

Βοήθεια στην βιολογική κόρη

Η μια από τις δύο οικογένειες είναι περισσότερο εύπορη από την άλλη και προσφέρθηκε να βοηθήσει τη βιολογική τους κόρη. Αυτή, σύμφωνα με το περιβάλλον της, αρνήθηκε την όποια βοήθεια λόγω και της συναισθηματική φόρτισης στην οποία βρίσκεται, καθώς ακόμη δεν μπορεί να πιστέψει αυτό που έγινε. Πάντως οι εύποροι γονείς δεν κάνουν πίσω και επιφυλάσσονται να βοηθήσουν με κάθε τρόπο τη βιολογική τους κόρη.

Τατιάνα Στεφανίδου και Βίκη Χατζηβασιλείου

Η αποκάλυψη της εφημερίδας μας ξεπέρασε τα κυπριακά σύνορα με αποτέλεσμα δύο από τις διασημότερες τηλεοπτικές περσόνες στην Ελλάδα, Τατιάνα Στεφανίδου και Βίκη Χατζηβασιλείου, να επιδείξουν έντονο ενδιαφέρον να παρουσιάσουν το ρεπορτάζ μας από τις εκπομπές τους. Η κα Στεφανίδου στην εκπομπή της «Αξίζει να το ζεις» από την τηλεόραση του STAR και η κα Χατζηβασιλείου από την εκπομπή της«Πάμε Πακέτο». Οι δύο κυρίες της ελληνικής τηλεόρασης επικοινώνησαν με την εφημερίδα μας ζητώντας συνεργασία για την παρουσίαση αυτής της απίστευτης ιστορίας, δηλώνοντας παράλληλα και οι δύο συγκλονισμένες.

alithia.com.cy

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news