facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

Δακτύλιος από τη Δευτέρα 2 Απριλίου στο Ρέθυμνο

Σε εφαρμογή τίθεται ο δακτύλιος στην παλιά πόλη του Ρεθύμνου Ρέθυμνο από την Δευτέρα 2 Απρίλιου 2012. 

Σύμφωνα με τον προϊστάμενο της δημοτικής αστυνομίας Γιάννη Κουνδουράκη ο στόχος είναι να μείνει ελεύθερο το ιστορικό κέντρο από την κίνηση των οχημάτων και να μείνει χώρος για περίπατο, για επαγγελματικές δραστηριότητες ώστε οι ρεθυμνιώτες και οι τουρίστες να ευχαριστούνται τις βόλτες στην παλιά πόλη και τα σοκάκια της.

Κάτοικοι και επιχειρηματίες άλλωστε, επισημαίνουν στη δημοτική αρχή ότι συγκεκριμένα σημεία στην πόλη παρουσιάζουν κυκλοφοριακό πρόβλημα . Έτσι θα λειτουργήσουν, όπως κάθε χρόνο, τέσσερις ηλεκτρονικές μπάρες στις εισόδους των οδών Βάρδα Καλλέργη, Πάνου Κορωναίου, Παλαιολόγου και Αρκαδίου. Στις υπόλοιπες 23 εισόδους δεν θα τοποθετηθούν μπάρες παρά μόνο προειδοποιητικές πινακίδες, προκειμένου να ενημερώνουν για το μέτρο.

Ο Γιάννης Κουνδουράκης ήταν κατηγορηματικός ότι η δημοτική αστυνομία, σε συνεργασία με την ΕΛ.ΑΣ., θα κάνει συνεχείς περιπολίες, προκειμένου να περιφρουρήσουν την εφαρμογή του δακτυλίου. Στα 200 ευρώ και η αξία του προστίμου για όλους όσοι πιαστούν να διέρχονται από το ιστορικό κέντρο χωρίς να έχουν την σχετική άδεια.

Από σήμερα μπορούν όσοι κάτοικοι της παλιάς πόλης έχουν τις προϋποθέσεις για να διαθέτουν άδεια διέλευσης στο δακτύλιο να καταθέτουν τα δικαιολογητικά τους στο γραφείο της δημοτικής αστυνομίας. Το ίδιο ισχύει και για όσους θέλουν να εκδώσουν κάρτα δωρεάν στάθμευσης στους χώρους της ελεγχόμενης στάθμευσης.

Μέχρι τις 30 Απριλίου θα ισχύουν και οι περσινές κάρτες του δακτυλίου, προκειμένου να μην ταλαιπωρηθούν οι δικαιούχοι μέχρι την έκδοση των νέων. Το μέτρο έχει ισχύ μέχρι τις 30 Νοεμβρίου.

Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται είναι μία υπεύθυνη δήλωση, που συμπληρώνεται στη δημοτική αστυνομία, ένα έγγραφο φορολογικής δήλωσης και λογαριασμό της ΔΕΗ ή του ΟΤΕ, που να πιστοποιούν την μόνιμη κατοικία, καθώς και ένα αντίγραφο της άδειας κυκλοφορίας του οχήματος.

rethemnos.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news