facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

Stratfor: Με καρκίνο στο τελικό στάδιο ο Ερντογάν

Ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της αμερικανικής εταιρείας πληροφοριών Stratfor, το οποίο διέρρευσε στον Τύπο, υποστηρίζει ότι ο πρωθυπουργός της Τουρκίας έχει καρκίνο στο τελευταίο στάδιο και του μένουν μόνο δύο χρόνια ζωής. Τούρκοι αξιωματούχοι διέψευσαν αμέσως τον ισχυρισμό αυτό, τονίζοντας ότι η υγεία του ισχυρότερου πολιτικού άνδρα της χώρας είναι πολύ καλή.

Οι φήμες περί καρκίνου ξεκίνησαν τον περασμένο Νοέμβριο, όταν ο Ερντογάν υποβλήθηκε σε εγχείριση στο έντερο. Δεν προβλήθηκαν όμως στον Τύπο παρά μόλις την Τρίτη από την εφημερίδα Ταράφ που στο πρωτοσέλιδό της κάνει λόγο για τη διαρροή του εγγράφου.

Το μήνυμα είχε σταλεί από εργαζόμενο της εταιρείας σε έναν συνάδελφό του και αποκαλύφθηκε από την ιστοσελίδα WikiLeaks, μαζί με πολλά άλλα έγγραφα της Stratfor. Η συγκεκριμένη εταιρεία παρέχει γεωπολιτικές αναλύσεις σε συνδρομητές.

Στο μήνυμα αναφέρεται ότι οι γιατροί αφαίρεσαν 20 εκατοστά από το παχύ έντερο του Ερντογάν κατά την πρώτη επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε, στις 26 Νοεμβρίου. Τον περασμένο μήνα ο Τούρκος πρωθυπουργός εισήχθη εκ νέου στο χειρουργείο. «Η πρόγνωση δεν είναι καλή. Ο χειρουργός είπε ότι του δίνουν δύο χρόνια», σημειώνεται στο μήνυμα που φέρει ημερομηνία 10 Δεκεμβρίου.

Η έκθεση των Αμερικανών αναλυτών βασίζεται σε στοιχεία που έλαβαν από κάποιον Φαρούκ Ντεμίρ, ο οποίος με τη σειρά του πήρε πληροφορίες από «έναν παλιό συμμαθητή» του χειρουργού του Ερντογάν. Η Stratfor περιέγραψε τον Ντεμίρ ως πρώην αξιωματούχο του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας, σύμβουλο του Ερντογάν και ειδικό σε θέματα ενέργειας. Ο ίδιος στην ιστοσελίδα του γράφει ότι είναι αναλυτής σε θέματα ενεργειακής ασφάλειας και έχει εργαστεί για το γραφείο του πρωθυπουργού.

Να σημειωθεί πάντως ότι σε ανακοίνωσή του, στην ίδια ιστοσελίδα, ο Ντεμίρ τονίζει ότι η έκθεση της Stratfor είναι ψευδής και πως γνωρίζει για το θέμα της ασθένειας του Ερντογάν μόνο όσα διάβασε στις εφημερίδες. Ο χειρουργός του Ερντογάν, σύμφωνα με την εφημερίδα Taraf, χαρακτήρισε επίσης «εντελώς ψευδή» την έκθεση, ενώ ένας άλλος γιατρός που παρακολούθησε την εγχείριση δήλωσε ότι ο Τούρκος πρωθυπουργός δεν είχε καρκίνο και δεν υπήρχε κανένας όγκος.

Επίσης, σύμβουλος του Ερντογάν χαρακτήρισε τις πληροφορίες «εικασίες και κουτσομπολιά». «Η υγεία του πρωθυπουργού είναι πολύ καλή», πρόσθεσε.

ant1online.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news