facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

«Λυπηρό» χαρακτηρίζει το Iδρυμα Γ. Παπανδρέου τα περί μη χρηματοδότησής του

«Λυπηρό γεγονός» χαρακτηρίζει το Ίδρυμα «Γεωργίου Παπανδρέου» τα όσα αναφέρονται σε δημοσιεύματα περί απόρριψης χρηματοδότησης προγράμματος που είχε υποβάλει στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ. Σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι είχε υποβάλει πρόγραμμα με τίτλο «Αναδίφηση στη σύγχρονη ιστορική πραγματικότητα μέσω της δημιουργικής αξιοποίησης του αρχειακού υλικού του Ιδρύματος Γ.Α. Παπανδρέου, για τη λειτουργία καινοτόμου θεματικού πάρκου της σύγχρονης ελληνικής Ιστορίας».

Αν αληθεύουν οι πληροφορίες περί απόρριψης του προγράμματος, τονίζεται στην ανακοίνωση, αποτελεί λυπηρό γεγονός, που «θα μειώσει τη δυνατότητα συνέχισης του πολύτιμου έργου της διαφύλαξης ενός μέρους της ιστορικής μνήμης του τόπου και αυτό δεν μπορεί να θεωρείται χαρμόσυνη είδηση».

Το πρόγραμμα, το οποίο φαίνεται να απορρίφθηκε για τυπικούς λόγους, όπως επισημαίνεται, δεν επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό, ούτε πηγαίνει στο Ίδρυμα, αλλά στα άτομα και στους φορείς που θα επιλέξει το αρμόδιο υπουργείο να αναθέσει το έργο, ύστερα από διαγωνισμό.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται επίσης ότι το Ίδρυμα δεν έχει υλοποιήσει στο παρελθόν άλλο παρόμοιο πρόγραμμα, ενώ σημειώνεται ότι ήταν η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου εκείνη που διέκοψε οποιαδήποτε κρατική επιχορήγηση προς τα Ιδρύματα Κοινοβουλευτικών Πρωθυπουργών. Με την απόφαση αυτή διακόπηκε κάθε κρατική στήριξη στα Ιδρύματα Ανδρέα και Γεωργίου Παπανδρέου.

Η διακοπή της επιχορήγησης, τονίζεται στην ανακοίνωση, δυσκολεύει το έργο του Ιδρύματος και παράλληλα επισημαίνεται ότι αυτό γίνεται όταν άλλα Ιδρύματα μπορούν να λειτουργήσουν άνετα χωρίς την κρατική ενίσχυση.

Τονίζεται επίσης ότι μέρος του έργου του Ιδρύματος συνεχίζεται και ενισχύεται από εθελοντές και μέλη της οικογένειας, τα οποία, με βάση το καταστατικό, «δεν μπορούν να έχουν οποιαδήποτε αμοιβή ή οικονομικό όφελος για όσα κάνουν για να προβάλουν την ιστορία της χώρας μέσα από το έργο των πρωθυπουργών».

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι σε όλες τις χώρες του κόσμου το αντίστοιχο υλικό θεωρείται πολύτιμο, καθώς πέραν της ιστορίας, αποτελεί και πηγή πολιτιστικού πλούτου, που αξιοποιούμενος μπορεί να δώσει και οικονομικά οφέλη.

ethnos.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news