facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

Εγκρίθηκε από το Eurogroup το νέο πακέτο βοήθειας

Ολοκληρώθηκε και τυπικά το βράδυ της Δευτέρας το «θρίλερ» της έγκρισης του νέου πακέτου βοήθειας προς την Ελλάδα.

Το Eurogroup άναψε το «πράσινο φως» για την έναρξη της εκταμίευσης σε τριμηνιαίες δόσεις του ποσού των περίπου 70 δισ. ευρώ (από το πακέτο 130 δισ. ευρώ μείον τα ποσά για το PSI και τις ελληνικές τράπεζες) συν τα 37 δισ. ευρώ που απομένουν από το πρώτο πακέτο βοήθειας.

Οι βασικές αρχές του προγράμματος δρομολογήθηκαν ήδη από τη Δευτέρα ενώ η τεχνική τους εξειδίκευση θα γίνει από την ομάδα εργασίας του Eurogroup την Τετάρτη με τη συμμετοχή του Προέδρου του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων κ. Γ. Ζανιά.

Ναι από Γιούνκερ

Την εισήγηση για την έγκριση στη νέα δανειακή σύμβαση της Ελλάδας από το Eurogroup έκανε ο επικεφαλής της Ευρωζώνης Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ ο οποίος απαντώντας σε ερώτηση αν θεωρεί ότι υπάρχει κίνδυνος να καθυστερήσουν οι μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα λόγω των εκλογών, ξεκαθάρισε ότι δεν πιστεύει πως θα συμβεί κάτι τέτοιο.

Την πεποίθηση ότι θα υπάρξει καθολική συμμετοχή στο PSI εξέφρασε από τις Βρυξέλλες ο υπουργός Οικονομικών κ. Ευ. Βενιζέλος, τονίζοντας παράλληλα ότι ο στόχος της Ελλάδας είναι η πλήρης εφαρμογή του προγράμματος και η επιστροφή στην ανάπτυξη.

tovima.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news