facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

Τα "έριξε" στην Μέρκελ για το ΔΝΤ ο Παπακωνσταντίνου

Τον κόλλησε στον τοίχο ένας καθηγητής για την οικονομία και... 

Ο βασιλιάς είναι γυμνός. Ή τουλάχιστον σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξαν όσοι παρακολούθησαν την τηλεοπτική μονομαχία του Γιώργου Παπακωνσταντίνου με τον καθηγητή Γιώργο Κοντογιώργη.
"Το πολιτικό αδίκημα τιμωρείται αυστηρότερα γιατί ακόμη κι όταν είναι ίδιο μ' αυτό που κάνει ένας πολίτης, βλάπτει πολλούς" παρατήρησε ο κ. Κοντογιώργης επικαλούμενος τη ρήση του Αριστοτέλη.
 
"Πολλά πράγματα απ' αυτά που έχουν γίνει τα τελευταία δύο χρόνια έχουν βλάψει τον κόσμο. Έκοψα μισθούς και συντάξεις, αύξησα το ΦΠΑ,
εξαιτίας των πολιτικών που εφαρμόσαμε η χώρα μπήκε σε μεγαλύτερη ύφεση απ' ότι έπρεπε...", ομολόγησε ο κ. Παπακωνσταντίνου προκαλώντας σοκ σε όσους παρακολουθούσαν την εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη στον Ant1.
 
"Όλα αυτά έγιναν επειδή ήταν ο μόνος τρόπος για να μην πτωχεύσει η χώρα...", υπεραμύνθηκε των χειρισμών του ο πρώην υπουργός Οικονομικών.
 
"Το δίλημμα χρεοκοπία ή μνημόνιο είναι ψευδές", συνέχισε ο καθηγητής Κοντογιώργης επισημαίνοντας ότι η κρίση δημιουργήθηκε από την πολιτική τάξη που διαχειρίστηκε το κράτος, νομοθετούσε και προκάλεσε την υπερχρέωση της χώρας.
 
"Αλλάξατε τη νομοθεσία που οικοδομεί τη διαφθορά και στραγγαλίζει κάθε επενδυτική δραστηριότητα; αλλάξατε το πολιτικό σύστημα; Αγγίξατε τη δημόσια διοίκηση;", συνέχισε το κατηγορώ του ο καθηγητής που στο παρελθόν έχει χρηματίσει υπηρεσιακός υφυπουργός Τύπου.

"Θα συμφωνήσω μαζί σας...", απάντησε ο κ. Παπακωνσταντίνου και αμέσως έσπευσε να ανασκευάσει λέγοντας ότι το κάνει ως υπόθεση εργασίας για να συνεχιστεί η κουβέντα...
 
Στη συνέχεια όμως ο πρώην υπουργός Οικονομικών δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τον εαυτό του και εξερράγη. Χειρονομώντας επιτέθηκε στον κ. Κοντογιώργη: "Τι θα κάνατε στη θέση ενός υπουργού Οικονομικών που έβλεπε μπροστά του το φάσμα της χρεοκοπίας" αναρωτήθηκε ο συνήθως ψύχραιμος Γιώργος Παπακωνσταντίνου δημιουργώντας την αίσθηση ότι την κρίσιμη περίοδο πριν την υπογραφή του μνημονίου μπορεί και να μην ήξερε τι να κάνει και πως να χειριστεί την κατάσταση... 
 
Ο διάλογος των δύο αντρών μονοπώλησε το ενδιαφέρον. "Μας έκανε να ανέβει η πίεσή μας", εξομολογήθηκε στο τέλος της εκπομπής του ο Γιώργος Παπαδάκης.

Η κόντρα του κ. Παπακωνσταντίνου με τον κ. Κοντογιώργη συνεχίστηκε. "Τη χώρα την έχετε πτωχεύσει" κατηγόρησετε τον πρώην υπουργό Οικονομικών ο καθηγητής και απευθυνόμενος στον κ. Παπακωνσταντίνου τόνισε: "Λεηλατήσατε τη χώρα!"
 
"Πάτε με στη δικαιοσύνη", προκάλεσε το συνομιλητή του ο πρώην υπουργός Οικονομικών και αναφέρθηκε στην εξεταστική επιτροπή που διερευνά το θέμα της διόγκωσης του ελλείμματος του 2009.
 
"Η Βουλή είναι άντρο συγκάλυψης των σκανδάλων" συνέχισε ο κ. Κοντογιώργης και εκανε λόγο για "ολιγαρχικό σύστημα που έχει συγκροτηθεί με όρους συμμορίας"! 
 
"Ξέρετε πόσο επικίνδυνο είναι να λέτε ότι οι εκλεγμένοι από το λαό είναι συμμορία; Εγώ δεν έχω έρθει να συζητήσω με κάποιον ο οποίος λέει ότι η Βουλή είναι μια συμμορία 300 ατόμων!"
 
"Ποιον εκπροσωπείτε εσείς; Εγώ κρίνομαι, κρίθηκα και κρίνομαι απ' αυτά που κάνω...", εξερράγη και πάλι ο κ. Παπακωνσταντίνου και συνέχισε: "Δεν το δέχομαι! Δεν αποδέχομαι να συζητάμε εδώ πέρα σε όρους "η συμμορία των 300", αυτά οδηγούν τη χώρα σε καταστάσεις που ζήσαμε, σε καταστάσεις δικτατορίας, φασισμού.
Δεν θα με κρίνει ένας κύριος που μιλάει για συμμορία...".  

 

 

Παπακωνσταντίνου: Η Μέρκελ έσυρε την Ελλάδα στο ΔΝΤ
Με πολλές μεταπτώσεις, σε κάποια σημεία φωνάζοντας και άλλες φορές προσπαθώντας να μιλήσει χαμηλόφωνα, παρουσιάστηκε ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου σε συνέντευξή του στην πρωινή εκπομπή του Ant1. Προκλητικός, αποποιήθηκε κάθε ευθύνης για την κατάρρευση της ελληνικής οικονομίας, ισχυριζόμενος ότι απλώς μετέφερε την κακή είδηση...
 
Ο κ. Παπακωνσταντίνου έριξε την ευθύνη για την προσφυγή της χώρας στο μηχανισμό στήριξης και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στην καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, τη στιγμή που ο ίδιος ο Γιώργος Παπανδρέου είχε δημοσίως παραδεχθεί πρώιμες συνεννοήσεις με τον πρώην γενικό διευθυντή του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος Καν.
 
"Πόσο βολικό είναι να χρεώσουμε τα πάντα στον Παπακωνσταντίνου", είπε ο πρώην υπουργός Οικονομικών ο οποίος ισχυρίστηκε ότι "καμία απολύτως επίπτωση δεν υπήρχε στις αγορές" από τη δήλωσή του περί Τιτανικού. 
 
"Φταίει ο Παπακωνσταντίνου, ο μάντης των κακών ειδήσεων;" αναρωτήθηκε ο άνθρωπος που διετέλεσε υπουργός Οικονομικών από τον Οκτώβριο του 2009 μέχρι τον Ιούνιο του 2011.
 
Ο κ. Παπακωνσταντίνου κατέβαλε αγωνιώδη προσπάθεια να πείσει ότι η Άνγκελα Μέρκελ έσπρωξε τη χώρα στο ΔΝΤ. "Ποιος μιλούσε για το ΔΝΤ; Πείτε μου ποιος μιλούσε για το ΔΝΤ; Οι ευρωπαίοι εταίροι μιλούσαν για ΔΝΤ! Είπαμε την αλήθεια και το χρεωνόμαστε κάθε μέρα", υποστήριξε ο πρώην υπουργός Οικονομικών και σημείωσε: "Για το ΔΝΤ μίλησε η κυρία Μέρκελ πρώτη. Πράγματι πριν την έναρξη του μνημονίου είχαν ξεκινήσει συζητήσεις της κυβέρνησης με το ΔΝΤ, από τον Μάρτιο μέχρι την 1η Μαϊου υπήρχε το κλιμάκιο του ΔΝΤ με το οποίο συζητούσαμε προπαρασκευαστικά".
 
"Ξέραμε ότι έρχεται μπροστά μας μια κρίση", παραδέχτηκε σε άλλο σημείο της συνέντευξής του στο Γιώργο Παπαδάκη και επισήμανε ότι: "Το ΔΝΤ μπήκε μέσα όχι επειδή το ζήτησε η Ελλάδα, αλλά επειδή η κυρία Μέρκελ...".
 
 "Κατηγορώ όλους αυτούς οι οποίοι δε λένε την αλήθεια", συνέχισε ο κ. Παπακωνσταντίνου και δεν κουράστηκε να επαναλαμβάνει ποιες θα ήταν οι συνέπειες μιας πιθανής χρεοκοπίας. "Ξέρετε τι σημαίνει στάση πληρωμών: να μην μπορεί η χώρα να αγοράσει τρόφιμα, φάρμακα, καύσιμα, να κλείσουν οι τράπεζες, να χάσει ο κόσμος τις περιουσίες του", ενώ επιχείρησε να τρομοκρατήσει αναφέροντας τη χρεοκοπία της Αργεντινής: "Στην Αργεντινή που υπήρχε πτώχευση βγήκε ο στρατός, βγήκε ο κόσμος στους δρόμους...".
  
"Ποια θα ήταν η ευθύνη μου ως υπουργός αν η χώρα είχε χρεοκοπήσει στις 9 Μαϊου;" συνέχισε ο κ. Παπακωνσταντίνου. Ο πρώην υπουργός Οικονομικών έφτασε στο αποκορύφωμα της προκλητικότητας όταν ισχυρίστηκε ότι το PSI έγινε όχι λόγω αποτυχίας, αλλά επειδή δήθεν πέτυχε το πρώτο μνημόνιο...
 

"Το πρώτο μνημόνιο πέτυχε", έφτασε στο σημείο να ισχυριστεί ο πρώην υπουργός Οικονομικών

"Το πρώτο μνημόνιο επειδή το εφαρμόσαμε όπως το εφαρμόσαμε μας οδήγησε", είπε και ισχυρίστηκε: "Θα είχε γίνει η απομείωση του χρέους αν οι Ευρωπαίοι έλεγαν αυτοί οι τύποι ξοδεύουν περισσότερα απ' όσα βγάζουν, λένε ψέματα, δεν κάνουν και τίποτα γι' αυτό, ε, ας τους κόψουμε και 100 δισ. από το χρέος να έχουν να πορεύονται;".
 
Σχεδόν υποκριτική έμοιαζε η παραδοχή του κ. Παπακωνσταντίνου ότι "πολλά πράγματα απ' αυτά που έχουν γίνει τα τελευταία δύο χρόνια έχουν βλάψει τον κόσμο.
 
"Έκοψα μισθούς και συντάξεις, αύξησα το ΦΠΑ, εξαιτίας των πολιτικών που εφαρμόσαμε η χώρα μπήκε σε μεγαλύτερη ύφεση απ' ότι έπρεπε, αλλά, αλλά η χώρα απέφυγε την πτώχευση!", ομολόγησε ο πρώην υπουργός Οικονομικών.  

 


protothema.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news