facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 11 Μαρτίου 2012

Χρ. Παπουτσής: ΠΑΣΟΚ του κέντρου και της αριστεράς

"Χρήστο γερά και πάντα αριστερά". Με αυτό το σύνθημα ομάδα νεολαίων υποδέχθηκε στο βήμα της Εθνικής Συνδιάσκεψης τον Χρήστο Παπουτσή.

"Προφανώς θέλουμε ανταγωνιστικότητα, αλλά που το βρήκαμε γραμμένο πως αυτό γίνεται με μείωση των μισθών", αναρωτήθηκε και μίλησε για επενδύσεις και ανασυγκρότηση του κράτους. Χαρακτήρισε το PSI ανάσα, επισήμανε ότι είναι εξέλιξη δύο χρόνων προσπαθειών του Γιώργου Παπανδρέου και της πολύμηνης προσπάθειας του Ευάγγελου Βενιζέλου, αλλά δεν αρκεί για την έξοδο από την κρίση. Επανέφερε έτσι στο προσκήνιο τη θέση του 2009 για αναθέρμανση της οικονομίας και έθεσε μία επιπλέον προϋπόθεση: την πολιτική σταθερότητα.

Μετά από δυόμισι χρόνια προσπάθειας κρατήσαμε την Ελλάδα όρθια και πρόσθεσε ότι «ο φαύλος κύκλος της ύφεσης δεν μπορεί να σπάσει μέσα από μονόπλευρη δημοσιονομική πολιτική». Είπε επίσης ότι «η ολοκλήρωση του PSI είναι αποτέλεσμα και των θυσιών του ελληνικού λαού», ενώ επισήμανε ότι είναι αναγκαία η πολιτική σταθερότητα και η κοινωνική συνοχή.

“Η αποδοχή του μνημονίου δεν σημαίνει ότι τελείωσε η πολιτική στην Ελλάδα για την επόμενη 5ετία. Πρέπει όμως να είμαστε αξιόπιστοι στις δεσμεύσεις μας. Στηρίζω αποφασιστικά το οικονομικό πρόγραμμα της χωρας και τη μείωση του χρέους. Χρειάζονται όμως αναπτυξιακά και κοινωνικά ισοδύναμα μέτρα όπως είναι η μείωση δόσεων στα δάνεια ανάλογη με την μείωση του μισθού, όχι σε νέα αύξηση των τιμολογίων, όχι άλλα οριζόντια μέτρα, ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, πλαφόν στα βασικά είδη διατροφής, διασφάλιση του οικογενειακού εισοδήματος" είπε ο κ.Παπουτσής.

Ο Χρήστος Παπουτσής αρνήθηκε το διαχωρισμό μεταρρυθμιστών- λαϊκιστών και είπε ότι το μέλλον του ΠΑΣΟΚ δεν αφορά προσωπικές φιλοδοξίες, αλλά το συμφέρον και την προοπτική του λαού. Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να γίνει ο χώρος συγκέντρωσης του κέντρου και της αριστεράς,είπε θέτοντας τον δικό του στόχο για την επόμενη περίοδο. Στο πλαίσιο αυτό, πήρε αποστάσεις από τις πειθαρχικές κυρώσεις στη Βουλή και τους συμβιβασμούς της προηγούμενης περιόδου. Μία έμμεση αναφορά στους διαγραφάντες, οι οποίοι σχεδιάζουν νέο κόμμα. Η μάχη πρέπει να δοθεί μέσα στο ΠΑΣΟΚ, ήταν το μήνυμά του προς αυτούς.

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news