facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

Χ. Ρομπέι: Επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για άλλα δυόμισι χρόνια

Επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για άλλα δυόμισι χρόνια επανεξελέγη ο Χέρμαν Βαν Ρόμπεϊ, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος στον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter.

«Αποδέχομαι με μεγάλη χαρά τη δεύτερη θητεία. Είναι προνόμιο το να υπηρετεί κανείς την Ευρωπαϊκή Ένωση, ειδικά σε καθοριστικές περιόδους, όπως αυτές που διανύουμε. Πρόκειται βέβαια και για μεγάλη ευθύνη» δήλωσε ο κ. Ρομπέι.

Ακόμα, ευχαρίστησε τους ευρωπαίους ηγέτες που του ζήτησαν να προεδρεύει των συνόδων κορυφής της Ευρωζώνης και ταυτόχρονα αποδέχτηκε την πρόταση.

Προς επίλυση η κρίση χρέους

«Η κρίση χρέους που επικρατεί στην Ευρώπη τα τελευταία δύο χρόνια φαίνεται να μπαίνει σε τροχιά επίλυσης» δήλωσε χαρακτηριστικά στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν Βαν Ρομπέι.

«Δεν λεω πως έχουμε βγει τελείως από τη δίνη, όμως υπάρχει μία αποφασιστική καμπή στην κρίση», υπογράμμισε.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ο οποίος προεδρεύει στην Σύνοδο Κορυφής της Πέμπτης, αισιόδοξο συμπέρασμα μπορεί να βγάλει κανείς παρατηρώντας την κάθετη πτώση των επιτοκίων δανεισμού τα οποία απαιτούν οι αγορές των ομολόγων από τα αδύναμα κράτη μέλη.

«Στην περίπτωση της Ιταλίας, τα επιτόκια των διετών και τριετών έχουν πέσει κατά 3-4% από το υψηλότερο επίπεδό τους», σημειώνει ο κ. Ρομπέι.

«Όλα όσα έχουμε πράξει έχουν αρχίσει ν' αποδίδουν καρπούς και θα πρέπει να διατηρήσουμε την ίδια πορεία», τόνισε ο Βαν Ρομπέι, προειδοποιώντας πάντως ότι «η κρίση σαφώς δεν έχει τερματισθεί και θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί».

skai.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news