facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

Διώξεις σε υπαλλήλους πολεοδομιών της Αττικής

Στον εισαγγελέα ο φάκελος με 65 "επίορκους" πολεοδόμους για "όργιο" παρατυπιών - Είτε δεν έκοβαν πρόστιμα είτε τα "κούρευαν"

Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών μεταβιβάσθηκε ο φάκελος της δικογραφίας προκαταρκτικής εξέτασης, σχετικά με τη διερεύνηση ποινικών ευθυνών υπαλλήλων της Πολεοδομίας για την υπόθεση μη επαναβεβαίωσης προστίμων αυθαιρέτων.

Η προκαταρκτική εξέταση ολοκληρώθηκε από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, σε συνεργασία με το Σώμα Επιθεωρητών - Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης και αφορούσε υπαλλήλους της Διεύθυνσης Πολεοδομίας Ανατολικού Τομέα, πρώην Νομαρχίας Αθηνών, της Πολεοδομίας του Δήμου Αθηνών, και των Πολεοδομιών Βορείου και Νοτίου Τομέα Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ανατολικής Αττικής.

Αφορούσε επίσης τον προσδιορισμό του ύψους της ζημιάς που υπέστη το Δημόσιο από την αδικαιολόγητη μη σύνταξη εκθέσεων αυτοψίας και χρηματικών καταλόγων και τη μη επαναβεβαίωση προστίμων αυθαιρέτων, από τις υπηρεσίες αυτές, κατά το χρονικό διάστημα από 01-04-2004 έως 31-03-2009.

Η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ σχημάτισε δικογραφία σε βάρος 65 υπαλλήλων σχεδόν όλων των υπηρεσιών Πολεοδομίας σε όλη την Αττική για μη καταγραφή πολεοδομικών παραβάσεων και για μη είσπραξη προστίμων. Ανάμεσα στους κατηγορουμένους είναι ακόμη και διευθυντικά στελέχη Πολεοδομιών οι οποόι φαίνεται να έχουν εμπλακεί σε τουλάχιστον 80 περιπτώσεις παράτυπων ενεργειών. Στο μεταξύ η έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να εντοπιστούν όλες οι περιπτώσεις.

Μέχρι στιγμής, 20 από τους εμπλεκόμενους υπαλλήλους είναι από την Πολεοδομία του Δήμου Αθηναίων, 22 από τις υπηρεσίες Πολεοδομιών Βορείου και Νοτίου Τομέα Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ανατολικής Αττικής και οι υπόλοιποι 23 από την Διεύθυνση Πολεοδομίας Ανατολικού Τομέα της πρώην νομαρχίας Αθηνών.

Ειδικότερα στην περιοχή της Πλάκας αποκαλύφθηκε “όργιο” παρατυπιών. Μόνο από τη συγκεκριμένη περιοχή της Αττικής, οι απώλειες του δημοσίου αγγίζουν δεκάδες εκατομμύρια ευρώ. Μεταξύ άλλων εντοπίσθηκε ακόμη και “κούρεμα” προστίμου από 200.000 σε 30.000 ευρώ και άλλες παρόμοιες χαριστικές πράξεις, με το αζημίωτο παντα, για τους υπηρεσιακούς παράγοντες.

Στο πόρισμα των αδιάφθορων της ΕΛ.ΑΣ επισυνάπτεται σχετική αρχική έρευνα του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης. Παράλληλα ζητείται το άνοιγμα των λογαριασμών όλων των εμπλεκομένων υπαλλήλων οι οποίοι έχουν δώσει σχετικές καταθέσεις στην ΕΛ.ΑΣ.

newsit.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news