facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

Η Ήπειρος «κερδίζει» την προτίμηση των Ισραηλινών, αλλά…

Το αεροδρόμιο Ιωαννίνων «φρενάρει» τον τουρισμό!


Επισημάνσεις tour operator σε συνάντηση με τον Περιφερειάρχη

Οι θετικές προοπτικές για την προσέλκυση τουριστών από το Ισραήλ στην Ήπειρο, που είχαν διαπιστωθεί από την πρόσφατη συμμετοχή της Περιφέρειας στη Διεθνή Έκθεση του Τελ Αβίβ, επιβεβαιώθηκαν για μια ακόμη φορά χθες από tour operator που επισκέπτεται την Ήπειρο, προκειμένου να γνωρίσει από κοντά περιοχές τουριστικού ενδιαφέροντος και να συζητήσει τρόπους συνεργασίας με τους Ηπειρώτες επιχειρηματίες.

Ο προβληματισμός που εξακολουθεί να υπάρχει, είναι η λειτουργικότητα του αεροδρομίου Ιωαννίνων, που κατά την Ελληνικής καταγωγής επιχειρηματία κ. Sofi Gabsu πρέπει να εξεταστεί, θέτοντάς το μάλιστα ως αίτημα στη συνάντηση που είχε με τον Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη. Η κ. Sofi Gabsu, δήλωσε εντυπωσιασμένη από τα μέρη που είχε επισκεφθεί ως χθες και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η Ήπειρος θα προσελκύσει έντονο ενδιαφέρον από Ισραηλίτες. Άλλωστε η ίδια έχει σημαντική εμπειρία από διοργάνωση εκδρομών προς Ελλάδα, με τον κύριο όγκο όμως να διοχετεύεται προς Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Στις δηλώσεις που ακολούθησαν ο Περιφερειάρχης κ. Αλ. Καχριμάνης, έκανε μνεία στην εμπειρία της κ. Sofi Gabsu, που διοργανώνει ήδη εκδρομές προς διάφορες περιοχές της Ελλάδας, εκφράζοντας την πίστη ότι πλέον στους ταξιδιωτικούς προορισμούς της θα περιλάβει και την Ήπειρο. Για το θέμα του Αεροδρομίου – και με βάση τα όσα είχαν συζητηθεί νωρίτερα – είπε ότι θα ζητηθούν απαντήσεις στα ερωτήματα που υπάρχουν από τους αρμόδιους φορείς. Από την πλευρά της η Ελληνοισραηλινή tour operators, είπε ότι πρώτη φορά επισκέπτεται την Ήπειρο, είναι εντυπωσιασμένη από τη φυσική της ομορφιά, εξέφρασε σιγουριά ότι η περιοχή μας θα αρέσει στους Ισραηλινούς, όμως στάθηκε ιδιαίτερα στο ζήτημα του αεροδρομίου, καθώς όπως είπε είναι κουραστικό και χρονοβόρο να έλθουν τουρίστες στην Ήπειρο μέσω Αθήνας και Θεσσαλονίκης. Μάλιστα στις προθέσεις της, είναι να καθιερώσει συνεχόμενες πτήσεις προς Γιάννινα Πέμπτη - Κυριακή – Πέμπτη, ενώ πρόκειται να εξετάσει ως εναλλακτικό σενάριο και το Αεροδρόμιο του Ακτίου.

Η κ. Sofi Gabsu μέχρι χθες είχε επισκεφθεί, εκτός από τα Γιάννινα, την Πάργα και το Μπουραζάνι, ενώ τις επόμενες ημέρες θα επισκεφθεί το Ζαγόρι και άλλες περιοχές. Στις συναντήσεις της, συνοδευόταν από τον Πρόεδρο των Τουριστικών Γραφείων Ηπείρου κ. Σταύρο Μανώλη και τον Πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Ιωαννίνων κ. Κ. Βλάχο.

proinoslogos.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news