facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

Παράνομη η παρεμπόδιση εργασίας από απεργούς, λέει το υπουργείο

Η παρεμπόδιση εργαζομένων που επιθυμούν να εισέλθουν στο χώρο εργασίας και να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, από συνδικαλιστές, αποτελεί ενέργεια που αντιβαίνει το νόμο, αναφέρει ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Γ. Κουτρουμάνης, σε έγγραφη απάντησή του στη Βουλή αναφορικά με τις κινητοποιήσεις στο εργοστάσιο της Χαλυβουργίας στο Βόλο.

Στο έγγραφο του κ. Κουτρουμάνη που διαβιβάστηκε στη Βουλή προς απάντηση σχετικής ερώτησης του βουλευτή της ΝΔ, Θανάση Νάκου, τονίζεται επίσης, ότι στην περίπτωση απεργιακής κινητοποίησης ο νόμος κατοχυρώνει απόλυτα το δικαίωμα της απεργίας, καθορίζοντας τις νόμιμες προϋποθέσεις άσκησης του.

Ο βουλευτής Μαγνησίας της ΝΔ είχε ζητήσει από το υπουργείο να πάρει θέση καταγγέλλοντας ότι «μεταφερόμενοι συνδικαλιστές και μη, καθοδηγούμενοι από το ΚΚΕ παρουσία του κ. Αντώνη Σκυλλάκου παρεμπόδιζαν την είσοδο των εργαζομένων στους χώρους του εργοστασίου» και όλα αυτά, όπως επισήμαινε «παρότι το σωματείο των εργαζομένων, αλλά και πλήθος επαγγελματικών οργανώσεων της περιοχής κατήγγειλαν αυτή την αντιδημοκρατική και παράνομη εκστρατεία εκφοβισμού».

naftemporiki.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news