facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 18 Μαρτίου 2012

Η βουλευτής Δωδεκανήσου Μίκα Ιατρίδη, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είναι γνωστή σε όλους η έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που περιλαμβάνει και τις προτάσεις της για την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ.
Παραθέτω απόσπασμα από την έκθεση της Επιτροπής.

".Simplification of the tax system implies the need to eliminate tax exemptions and preferential regimes, including those of a geographic nature."
(σελ.34, ενότητα 4.3.2, The Second Economic Adjustment Programme for Greece , March 2012).
Τονίζω ότι η διατύπωση αυτή, όπως σωστά έχει ειπωθεί, δεν αφορά μόνο τον ΦΠΑ, αλλά και τις φορολογικές διευκολύνσεις που απολαμβάνουν, και δικαίως μέχρι τώρα, οι συμπατριώτες μας που ζουν σε νησιά με πληθυσμό κάτω από 3.100 κατοίκους.
Τονίζω ακόμα, ότι και στο Μνημόνιο ΙΙ υπήρχε ακριβώς η ίδια διατύπωση, δηλαδή η κατάργηση των «preferential regimes» και αυτός ήταν ένας από τους λόγους, και όχι ο μόνος, ώστε να αποφασίσω και την καταψήφιση του Μνημονίου ΙΙ, ύστερα και από την καταψήφιση του Μνημονίου Ι και του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος.
Τότε κάποιοι με κατηγόρησαν ότι λαϊκίζω, ότι δεν υπάρχει θέμα και ότι δεν αρκεί να λες ένα ξερό «όχι».
Σοβαρά; Ε, λοιπόν, ας διαβάσουν με προσοχή την έκθεση αυτή και αφού την διαβάσουν τους εύχομαι κάθε επιτυχία στη μετάφραση.
Αν την πετύχουν, θα συνιστούσα να πουν επιτέλους την αλήθεια στους νησιώτες και να σταματήσουν την απροκάλυπτη κοροϊδία περί δήθεν διαπραγμάτευσης, αποτροπής και συνεννόησης με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, που προτείνει τον αφανισμό των νησιών μας.»

olympia.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news